Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Έρχονται οι e-συναλλαγές με το δημόσιο...


Συναλλαγές εξ' αποστάσεως με το δημόσιο υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατά την παρουσίαση, μετά το υπουργικό συμβούλιο*, στους δημοσιογράφους του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η διαβούλευση του οποίου ξεκινά σε λίγες ημέρες και η ψήφισή του προσδιορίζεται για το Μάρτιο. Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι στη «μετά ΚΕΠ εποχή» που, όπως είπε, περνά το δημόσιο μέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά και την κάρτα του πολίτη, ο πολίτης θα μπορεί να περιορίσει κατά πολύ τις παρουσίες του μπροστά στο χρονοβόρο γκισέ του Δημοσίου, ακόμα και τις επισκέψεις του στα ΚΕΠ.

Μάλιστα, ανέφερε και παραδείγματα που δεν θα χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες με πιο χαρακτηριστικό αυτό που αφορά το «ακριβές αντίγραφο».

Επίσης τόνισε ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα περιορίσει τη διαφθορά που αναπτύσσεται από τη σχέση πολίτη υπαλλήλου αλλά και το κόστος των συναλλαγών στο δημόσιο, αφού υπολογίζεται να μειωθεί 25%.

Ο κ. Ραγκούσης αναφερόμενος στην κάρτα του πολίτη είπε ότι αυτή δεν θα περιέχει όλα τα στοιχεία των κατόχων αλλά τα «κλειδιά» θα ανοίγουν τα ηλεκτρονικά δεδομένα του δημοσίου, θα περιέχει τον αριθμό κτηματολογίου, το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και το δελτίο ταυτότητας το οποίο και θα υποκαταστήσει.

Πρόσθεσε ότι σε αυτή την κάρτα θα ενσωματωθούν και άλλες κάρτες, αλλά επισήμανε ότι θα προστατευτούν πλήρως τα προσωπικά δεδομένα και ότι το υπουργείο εσωτερικών θα ακολουθήσει όλες τις συστάσεις της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου