Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ για συμβάσεις έργων, μελετών, προμηθειών, υπηρεσιών με το Δημόσιο.....





Εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ. (δείτε την ολόκληρη) που αφορά στη συνέχιση των δημόσιων συμβάσεων έργων, μελετών και υπηρεσιών του Ν.3316/2005, προμηθειών και υπηρεσιών των δήμων που συνενώνονται, των καταργούμενων νομαρχιών, των κρατικών Περιφερειών καθώς και των νομικών προσώπων τους, καθώς και των δημοσίων συμβάσεων που βρίσκονται σε στάδιο διαγωνισμού αλλά και του προληπτικού ελέγχου των δημοσίων συμβάσεων, απεστάλη στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 6 που υπογράφει ο υφυπουργός Γεώργιος Ντόλιος, ορίζονται τα εξής:

1. Δημόσιες συμβάσεις έργων, μελετών και υπηρεσιών του Ν.3316/2005

Α. Δήμοι - θέματα καταργούμενων ΤΥΔΚ

Όσον αφορά στα έργα των Δήμων, και των λοιπών φορέων που εμπίπτουν στο πεδίο

εφαρμογής του Π.Δ/τος 171/1987, εξακολουθεί να ισχύει το εν λόγω νομικό πλαίσιο με την επισήμανση ότι όπου αναφέρεται Δημαρχιακή Επιτροπή νοείται η Οικονομική Επιτροπή, όπου αναφέρεται η Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) νοείται η τεχνική υπηρεσία του Δήμου της έδρας του νομού με βάση τις διατάξεις του άρθρου 258, ή η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με την παρ.6 του ιδίου άρθρου του Ν.3852/2010. Μέχρι τον ορισμό του Ελεγκτή Νομιμότητας, ο οποίος βάσει του άρθρου 227 παρ.4 για έργα προϋπολογισμού

έως 5.000.000 Ευρώ αποφαίνεται επί αιτήσεων θεραπείας, αρμόδιος να αποφανθεί επί των αιτήσεων αυτών είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στην παρ.1 του άρθρου 280 του Ν.3852/2010.

Όσον αφορά στις μελέτες και στις υπηρεσίες του πεδίου εφαρμογής του Ν.3316/2005 των Δήμων και των λοιπών φορέων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Κ.Υ.Α. αρ. 40700/27-7- 2006 (ΦΕΚ 1196 Β), εξακολουθεί να ισχύει η εν λόγω Κ.Υ.Α., με την επισήμανση ότι όπου αναφέρεται Δημαρχιακή Επιτροπή νοείται η Οικονομική Επιτροπή, όπου αναφέρεται η Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) νοείται η τεχνική υπηρεσία της έδρας του νομού με βάση

τις διατάξεις του άρθρου 258 ή η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Μέχρι τον ορισμό του Ελεγκτή Νομιμότητας ο οποίος, σύμφωνα με το άρθρο 227 παρ. 4, αποφαίνεται επί αιτήσεων θεραπείας που αφορούν μελέτες και υπηρεσίες του Ν.3316/2005 αρμόδιος να αποφανθεί επί των αιτήσεων αυτών είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Κατόπιν αυτών, για όλα τα έργα, μελέτες, υπηρεσίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη και

επιβλέπονταν από την ΤΥΔΚ, με φροντίδα του υπαλλήλου που έως 31-12-2010 εκτελούσε καθήκοντα προϊσταμένου ΤΥΔΚ, καταρτίζεται κατάσταση ανά συνενούμενο Δήμο και ορίζεται νέος επιβλέπων από τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου της έδρας του Νομού. Η παράδοση - παραλαβή του φακέλου γίνεται με σχετικό πρωτόκολλο, το οποίο όμως παρέλκει σε περίπτωση που ορισθεί εκ νέου ο ίδιος υπάλληλος ως επιβλέπων.

Σε κάθε περίπτωση όταν καθήκοντα διευθύνουσας υπηρεσίας του έργου, μελέτης, υπηρεσίας, καλείται να αναλάβει ή τεχνική υπηρεσία της έδρας του νομού που παρέχει διοικητική υποστήριξη, ισχύουν τα προβλεπόμενα στην Υπουργική Απόφαση αρ. 74532/29-12-2010 του Υπουργού ΕΣ.Α.Η.Δ.

Το αρχείο των παραληφθέντων έργων, μελετών, υπηρεσιών, των ΤΥΔΚ με μέριμνα του υπαλλήλου που εκτελούσε καθήκοντα προϊσταμένου έως 31-12-2010 ταξινομείται ανά συνενούμενο Δήμο και σε περίπτωση που ο Δήμος διαθέτει τεχνική υπηρεσία παραδίδεται στον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του νέου Δήμου έως 30-6-2011. Για τα έργα των νέων Δήμων οι οποίοι δε διαθέτουν τεχνική υπηρεσία, το αρχείο παραδίδεται στην προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου της έδρας του νομού.

Σε έργα, μελέτες και υπηρεσίες των (κρατικών) Περιφερειών στα οποία είχε οριστεί ως επιβλέπων υπάλληλος της ΤΥΔΚ, ο προϊστάμενος της διευθύνουσας υπηρεσίας ορίζει εκ νέου ως επιβλέποντα του έργου, μελέτης, ή υπηρεσίας, υπάλληλο της και ο αντίστοιχος φάκελος παραδίδεται με πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου