Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Διόδια Επιμήκυνση συμβάσεων για τη μείωση του κόστους....


Εντείνονται οι διεργασίες μεταξύ του υπουργείου υποδομών και των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει την εκτέλεση αυτοχρηματοδοτούμενων έργων στη χώρα μας, καθώς το «κίνημα των διοδίων» έχει διογκωθεί και η κυβέρνηση έχει καλέσει τους εργολάβους για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με βασικό άξονα τη μείωση του κόστους των διοδίων με αντάλλαγμα την επέκταση της σύμβασης εκμετάλλευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του τμήματος έργων παραχώρησης της γαλλικής Vinci κ. Louis Roch Burgard με δηλώσεις του σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο παραδέχθηκε ότι η εταιρεία του που συμμετέχει στα υπό κατασκευή τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου Ελευσίνα - Τσακώνα (Ολυμπία Οδός) και Μαλλιακός - Κλειδί(Αυτοκινητόδρρομος Αιγαίου) βρίσκεται σε συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία για επαναδιαπραγμάτευση των όρων των σχετικών συμβάσεων.

Στην Ολυμπία Οδό μετέχουν οι εταιρείες Vinci, Hochtief, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ και JP Αβαξ, ενώ στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου μετέχουν οι Vinci, Hochtief, Ελλάκτωρ, JP Αβαξ, ΑΕΓΕΚ και Αθηνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου