Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Αυτόφωρο και αυστηρές κυρώσεις για τους φορο-παραβάτες....



Στο… αυτόφωρο θα παραπέμπονται όσοι δεν αποδίδουν το ΦΠΑ και τους φόρους, ενώ θα δημοσιεύονται τα ονόματα όσων χρωστούν στην εφορία περισσότερα από 150.000 ευρώ. Αυτές και άλλες αυστηρότερες ποινές προβλέπει το σχέδιο νόμου για την «Καταπολέμηση τηςφοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου οικονομικών» που παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη αύξηση της προκαταβολής φόρου για προσφυγή στα δικαστήρια στο 50%, κάρτα αποδείξεων αλλά και κριτήρια ελέγχουσυγκεκριμένων κλάδων ελεύθερων επαγγελματιών ανάλογα με το δηλούμενο εισόδημάτους .

Σε αυτό περιλαμβάνονται ακόμη διατάξεις για την αναδιοργάνωση των δημοσίωνυπηρεσιών, για την αξιολόγηση των εφοριακών υπαλλήλων ( όπως η υπηρεσίαεσωτερικών υποθέσεων) αλλά και ρυθμίσεις την ταχύτερη διεκπεραίωση τωνφορολογικών υποθέσεων μέσω της ίδρυσης του ειδικού σώματος φορολογικών διαιτητών. Ακόμη μειώνεται από 1.1.2011 ο φορολογικός συντελεστής των κερδών των επιχειρήσεων στο 20% από 24%, αλλάζει ο τρόπος φορολογίας των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων, παρέχεται η δυνατότητα καταβολής του ΦΠΑ σε τρείς δόσεις και διευρύνονται οι κατηγορίες δαπανών που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου