Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Κανεις δεν θα «δει την πόρτα της εξόδου», παρά τις σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο.....




Συνέντευξη παραχώρησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Γ.Ραγκούσης. Μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης είπε:

Για την ανησυχία των δημοσίων υπαλλήλων: «Tο νέο μισθολόγιο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ισοπέδωση ούτε αγνόηση της ιδιαίτερης ευθύνης που συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων έχουν -χωρίς καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου- και στον Καλλικράτη στο κράτος».


Καμία απόλυση, λέει ο Ραγκούσης, μονίμου, διευκρινίζει ο Πάγκαλος

Για την πολιτική φθορά λόγω της σκληρής πολιτικής: «Προτιμούμε να είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που θα θυσιάσει το μέλλον της αλλά όχι το μέλλον της χώρας, παρά μια ακόμη κυβέρνηση, που για να μην θυσιάσει το μέλλον της θα θυσιάσει το μέλλον της χώρας».

Για το ρόλο της τρόικα στην ελληνική πολιτική: «Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ επιδιώκουν πραγματικά να πετύχει το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και εργάζονται συστηματικά για αυτό. Η πολιτική αντιπαράθεση όμως των κομμάτων είναι αποκλειστική υπόθεση των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. ... Αρα όταν υπάρχουν ακόμη και καλοπροαίρετα (σ.σ. σχόλια) από τρίτους και μπορούν να θεωρηθούν παρέμβαση στην πολιτική ζωή της χώρας, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και προσωπικά τα θεωρώ ανεπίτρεπτα.

Για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών: «Το ερώτημα αυτό απαντήθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις 7 και 14 Νοεμβρίου. ... Μόνο ανώμαλες εξελίξεις μπορούν να διακόψουν τον ομαλό δημοκρατικό βίο που χάραξαν οι εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και επιβεβαίωσαν οι εκλογές του Νοεμβρίου του 2010».

Για τον νέο εκλογικό νόμο και τις πιθανές εσωκομματικές αντιδράσεις: «Δεν θα ολοκληρώσουμε το ξερίζωμα των αιτίων που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία αν δεν συγκρουστούμε με την γκρίζα, πελατειακή, παρασιτική πλευρά του κομματικού συστήματος της μεταπολίτευσης.

Για την παραδειγματική τιμωρία εμπλεκόμενων σε σκάνδαλα: «Αν συζητάμε για τη Siemens είναι γιατί ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση και έδωσε την εντολή να μην αφεθεί τίποτε στο σκοτάδι και η υπόθεση να ξανανοίξει. ... Τώρα με το πόρισμα, ο λαός απαιτεί όχι μόνο να μας δοθεί η δυνατότητα να μάθουμε τι έγινε στο παρελθόν, αλλά και να τιμωρηθούν επιτέλους οι ένοχοι».

Σκληρή γλώσσα από τον Πάγκαλο

Αν ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τους δημόσιους υπαλλήλους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν «χαρίστηκε» σε άλλη συνέντευξη που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.

«Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί» γιατί ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί, αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους... Μας τρομάζουν η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία. Να περάσουν οι αξιότεροι στο Δημόσιο, να γίνει και η ζωή όλων μας πιο εύκολη. Εχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι θα πει ας πούμε "απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου"; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος», υπογραμμίζει, διαχωρίζοντας σαφώς τους μόνιμους από τους συμβασιούχους του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου