Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αύξηση κατά 100% των μεταναστών την τελευταία τριετία....

Προβληματισμός για τα ζητήματα των μεταναστών χωρίς χαρτιά και της παροχής ασύλου στους πρόσφυγες, αναπτύχθηκε από τους συμμετέχοντες στη διημερίδα για τη μετανάστευση, που ολοκληρώθηκε απόψε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ 400.000 - 480.000 ατόμων, «δηλαδή, μια αύξηση της τάξης των 200.000 μέσα στην τελευταία τριετία», εκτίμησε τον αριθμό των μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας, ο κοινωνιολόγος, ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Μαρούκης, διευκρινίζοντας ότι «νομιμοποίηση όλων, χωρίς προϋποθέσεις είναι μάλλον μια εξωπραγματική ευχή, όπως το ίδιο εξωπραγματική είναι και η απέλαση τους».

«Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για το άσυλο για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, από τουλάχιστον τρεις κατηγορίες μη νομίμων μεταναστών: Αφγανούς, Ιρακινούς, Σομαλούς. Το άσυλο θα επιτρέψει σε κόσμο να φύγει νόμιμα από αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.

Οι μετανάστες στη Θεσσαλονίκη υπολογίζονται στο 10,8% του συνολικού πληθυσμού, εκ των οποίων η πλειοψηφία τους (47,2%) είναι αλβανικής καταγωγής και το 28,7% ομογενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου