Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Νέο ραντεβού, στις 6 Φεβρουαρίου κατά των ηλεκτρονικών διοδίων...




Για τις 6 Φεβρουαρίου ορίστηκε το επόμενο ραντεβού για το άνοιγμα των διοδίων στις εθνικές οδούς και το νέο «όχι» των οδηγών αυτή τη φορά στα ηλεκτρονικά διόδια που προωθεί με σπουδή το υπουργείο Υποδομών.

Η απόφαση ελήφθη από το πανελλαδικό συντονιστικό των επιτροπών πρωτοβουλίας που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, με τη συμμετοχή 21 ομάδων απ' όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής της πόλης και 12 τοπικών φορέων.

Συγκρότησαν νομική υποστήριξη από επαγγελματίες δικηγόρους που μετέχουν στις επιτροπές ώστε να αντικρούουν τις δικαστικές «ενέδρες» που στήνουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι για να ανακόψουν τη δυναμική ανάπτυξη του κινήματος κατά των διοδίων. Επισημάνθηκε ότι είναι απειλή το ότι οι εργολάβοι έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν από τους αντιρρησίες οδηγούς να πληρώνουν το 20πλάσιο της αξίας των διοδίων. Πρέπει να προηγηθεί ατομική ενημέρωση.

Συγκροτήθηκε παράλληλα πενταμελής γραμματεία που θα οργανώσει την καλύτερη παρουσίαση του αγώνα, προωθώντας διακριτικό σήμα και κοινό τίτλο για όλες τις τοπικές επιτροπές, ενώ θα υπάρχει και νέα ηλεκτρονική σελίδα για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Οι επιτροπές θα δώσουν το «παρών» στην ιδρυτική συνάντηση του παμπελοποννησιακού συντονιστικού, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 23 Ιανουαρίου.

Οι επιτροπές εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ζητούν:

* Την κατάργηση όλων των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιώτες και τη συνέχιση των έργων με ευθύνη του Δημοσίου αλλά και με κοινωνικό έλεγχο.

* Τη διακοπή λειτουργίας όλων των σταθμών διοδίων, που λειτουργούν με ευθύνη του κράτους ή των κατασκευαστών.

Οι επιτροπές απορρίπτουν τις λογικές της κάρτας, του ηλεκτρονικού διοδίου και της χρήσης των παράπλευρων δρόμων, ενώ καλούν τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το κίνημα κατά των διοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου