Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Σημαντικές και θετικές εξελίξεις για το λιμάνι της Κορίνθου .....

Σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελου Μανωλάκη για το λιμάνι της Κορίνθου, ο αρμόδιος Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ι. Διαμαντίδης δίνει ξεκάθαρα μια πολύ αισιόδοξη προοπτική για την μελλοντική αξιοποίηση του λιμανιού της πρωτεύουσας του Νομού και την μεταφορά σε νέο λιμάνι των εμπορικών δραστηριοτήτων, εκτός του ιστού της πόλης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Υπουργός :
« Με σχετική απόφαση της 46ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ)…εγκρίθηκε ομόφωνα πρόταση περί ανάθεσης σε μελετητικό γραφείο των παρακάτω θεμάτων (κατόπιν συνεννόησης με τοπικούς φορείς):
α.) Εκπόνηση Τεχνικοοικονομικής μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας νέου εμπορικού λιμένα Κορίνθου, εκτός του αστικού ιστού, με στόχο την εύκολη πρόσβαση στην εθνική οδό, χωρίς να απαιτείται διέλευση από το κέντρο της πόλης.
β.)Εάν είναι εφικτή η προσωρινή χρήση του λιμένα Κορίνθου ως μαρίνας, με αποχαρακτηρισμό του ως λιμένα εθνικής σημασίας και παροχή σχετικών ανταποδοτικών οφελών στο Δήμο Κορίνθου.
γ.)Εάν η μετατροπή του εν λόγω λιμένα Κορίνθου σε μαρίνα συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος της κυκλοφορίας εντός του αστικού ιστού και στην ανάπτυξη της πόλης και εάν είναι εφικτή η εξασφάλιση της απασχόλησης των εκεί εργαζομένων σε δραστηριότητες της μαρίνας ή και η απορρόφηση τους σε άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επίσης, αποφασίστηκε να μην προωθηθούν οι προς εισαγωγή στην ΕΣΑΛ μελέτες και το θέμα κατασκευής του νέου εμπορικού λιμένα να εξεταστεί επί μηδενικής βάσης.»
Ύστερα από τις ανωτέρω εξελίξεις ο κ. Άγγελος Μανωλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επιτέλους τα δίκαια αιτήματα της Κορίνθου βρίσκουν πλέον ανταπόκριση και ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση του πιο νευραλγικού σημείου της Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου