Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Όχι» φάρμακα με πίστωση....Να διακόψουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ, από την 1η Φεβρουαρίου, αποφάσισαν απόψε οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, προαναγγέλλοντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με κλείσιμο των φαρμακείων τους την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Όπως ανέφεραν, τα συγκεκριμένα ταμεία οφείλουν στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας 400 εκατομμύρια ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά συνεχίζουν τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες τους (σήμερα και αύριο), συμμετέχουν στην απεργία του ΠΦΣ και έχουν σταματήσει τη διάθεση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.

Το υπουργείο έδωσε εντολή στα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά (Τζάνειο, Κρατικό Νίκαιας, Μεταξά και Αγία Βαρβάρα) να χορηγούν φάρμακα σε χρονίως πάσχοντες και ανήμπορους και ζήτησε από τον περιφερειάρχη να εκδώσει απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα μένει ανοικτό το 20% των φαρμακείων από τα 500 περίπου που λειτουργούν στον Πειραιά, καθώς διαπίστωσε ότι διημερεύουν μόνο 16. Επίσης, εξετάζει την καταγγελία της σύμβασης του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) με τα φαρμακεία.

Αύριο ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας» και την Τετάρτη έχουν κληθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου