Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Τον τρόπο με τον οποίο θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.....


Τον τρόπο με τον οποίο θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο η οποία έχει τις περισσότερες ανεξέλεγκτες χωματερές στη χώρα, ανέπτυξε κατά τη διάρκεια σημερινής του συνάντησης με δημάρχους της Λακωνίας ο νέος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Μάλιστα, τους ανακοίνωσε ότι «ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της διυπουργικής επιτροπής, Θεόδωρο Πάγκαλο άλλαξε ο προσανατολισμός του να μεταφερθούν τα πρόστιμα της Ε.Ε. στους δήμους, καθώς θεώρησε σωστό η κυβέρνηση να καλέσει εμάς στην περιφέρεια να αναλάβουμε να δώσουμε λύση». Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη συνέχεια ανέπτυξε στους δημάρχους το σχέδιο δράσης για να υπάρξει μια οριστική, αποτελεσματική και αποδοτική για την κοινωνία της περιφέρειας λύση στο έντονο πρόβλημα που δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στη δημόσια υγεία και την αναπτυξιακή πορεία του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε την απόφασή του οι λύσεις που θα επιλεγούν να κινηθούν στις παραμέτρους «χαμηλό κόστος, μηδενικοί ρύποι, μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό όφελος και μικρός όγκος αποβλήτων».

Σε αυτές τις παραμέτρους προστέθηκε ακόμα μία, σημείωσε ο περιφερειάρχης, και είναι η παράμετρος που αφορά την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων η οποία θα ανατίθεται στον ανάδοχο, κάτι «που εφόσον επιτευχθεί θα μας βγάλει από πολλά προβλήματα», κατέληξε ο κ. Τατούλης. Κλείνοντας την εισήγησή του, ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε στους δημάρχους ότι «Σήμερα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για το θέμα των απορριμμάτων. Γνωρίζω από την πολιτική μου πορεία ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει εάν δεν υπάρξει συμφωνία των δύο δομών της Αυτοδιοίκησης, ο ένας πρέπει να βάλει πλάτη στον άλλο για να λυθεί το πρόβλημα». Οι δήμαρχοι στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στις προθέσεις της περιφέρειας και εξέφρασαν τη συμφωνία τους στο πλαίσιο δράσης αλλά και τη δέσμευσή τους να στηρίξουν τον περιφερειάρχη για την άμεση ενεργοποίηση του σχεδιασμού αυτού. Η δημόσια διαβούλευση για το θέμα των απορριμμάτων θα συνεχιστεί με τους αιρετούς των υπόλοιπων περιφερειακών ενοτήτων τις προσεχείς ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου