Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ψήφος κατά του Μνημονίου σημαίνει ψήφος υπέρ του Καλλικράτη....

Με αφορμή τον β’ γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Την περασμένη Κυριακή, η λαϊκή βούληση εκφράστηκε, είτε μέσα από τις κάλπες, είτε μακριά από αυτές, ως ένα μήνυμα εξάντλησης των αντοχών της ελληνικής κοινωνίας. Ήταν ένα μήνυμα που ένωσε εκατομμύρια πολίτες, από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονταν, κάτω από ένα κοινό αίτημα: να σταματήσουν τα επώδυνα μέτρα, να πάψει η εφαρμοζόμενη πολιτική να έχει ως μοναδικό στόχο το υστέρημα του μισθωτού και του συνταξιούχου. Οι πολίτες ζήτησαν ανάπτυξη, ζήτησαν δημοσιονομική μεταρρύθμιση, ζήτησαν τη συνδρομή της πολιτείας στην προσπάθεια που, μέχρι στιγμής, μόνοι τους καταβάλλουν για την έξοδο από την κρίση.
Οι ψηφοφόροι, όπου κι αν τοποθετούνται πολιτικά, βιώνουν τα ίδια προβλήματα. Η συμπίεση του εισοδήματος είναι ίδια για κάθε μισθωτό, για κάθε συνταξιούχο. Τα αδιέξοδα του μικρομεσαίου επιχειρηματία δεν έχουν χρώμα. Η ανέχεια του αγρότη δεν γνωρίζει κόμματα και παρατάξεις. Η ανεργία χτυπά αδιακρίτως. Όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν τους χωρίζει η πολιτική, γιατί τους ενώνει ένα δυσοίωνο μέλλον.
Η τοπική αυτοδιοίκηση διέθετε μέχρι σήμερα κοινωνικές υπηρεσίες και προνοιακές δομές που στέκονταν στο πλευρό των πολιτών. Από τα ΚΑΠΗ και τη «Βοήθεια στο Σπίτι», μέχρι τα πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα, οι Δήμοι είναι σημαντικό εργαλείο άσκησης πολιτικής. Η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» δημιούργησε νέους Δήμους, οι οποίοι στο εξής θα κληθούν, σε συνεργασία με τις αιρετές Περιφέρειες, να εκτιμήσουν και να καλύψουν τις ανάγκες της διευρυμένης αρμοδιότητάς τους. Γι’ αυτό το σκοπό, η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη να στελεχωθεί από ανθρώπους που διαθέτουν τοπική γνώση, που ξέρουν να συνεκτιμούν τις ανάγκες και να κατανείμουν ισόρροπα το έργο τους και στο τελευταίο χωριό. Ανθρώπους που θα αγωνιστούν για να μην περικοπούν κονδύλια απαραίτητα για τη συνέχιση του κοινωνικού έργου των Δήμων, πόρους αναγκαίους για να έχει ο πολίτης αποτελεσματικές υπηρεσίες και ποιοτικό επίπεδο διαβίωσης.
Ο «Καλλικράτης» δεν πρέπει να πέσει θύμα του Μνημονίου. Η καταψήφισή του την Κυριακή θα είναι ένα σαφές μήνυμα ότι οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν άλλα πλήγματα, δεν αντέχουν να σηκώσουν άλλα βάρη. Θα είναι μία δυνατή φωνή που θα εκφράσει το αίτημα των πολιτών για ένα άλλο μείγμα πολιτικής, μία νέα στρατηγική που, με επίκεντρο την κοινωνία, θα επιτρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ευημερία της ελληνικής περιφέρειας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου