Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ....

Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου










Εργασιακή ανασφάλεια των νέων συμπολιτών μας : Είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Κοινωνικές ομάδες νεαρών συνανθρώπων μας, εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις εργασίας. Αμείβονται δε κατά 14% περίπου χαμηλότερα για την εργασία που προσφέρουν, σε σχέση με τις αμοιβές αντίστοιχης εργασίας μακροχρόνιας σύμβασης.

Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό των νεαρής ηλικίας πολιτών, που δεν βρίσκονται ούτε στην εκπαίδευση, ούτε σε κάποια σύμβαση εργασίας, αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή εκπαίδευσης ή εργασίας, όλο και γιγαντώνεται ! Βουτηγμένα τα νειάτα μας στην κόλαση της αδυναμίας, πληρώνουν αδρά τις δραματικές αλλαγές, που συντελούνται στην τοπική-κορινθιακή και εθνική μας οικονομία. Ξεπληρώνουν τα θαλασσοδάνεια ετών, που πηγαίνουν στις τσέπες ορισμένων και όχι στις υγιείς επενδύσεις. Υφίστανται τις συνέπειες της πλέον κραυγαλέας αναδιανομής πλούτου, που συντελείται σήμερα στον τόπο μας υπέρ των εχόντων. Βιώνουν κατά τρόπο τραγικό ανασφάλεια, άγχος, αγωνία, φτώχεια, χρέη, κάκιστη καθημερινή ζωή. Σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των οικονομικών αλλαγών στη νέα δομή του κράτους μας. Ο φόβος τους όλο και κερδίζει έδαφος. Γλιστράει, τριπώνει σε νου και ψυχή αθόρυβα. Το πλάτιασμα δε της οικονομικής κρίσης, δοκιμάζει τις αντοχές τους στα άκρα. Σιγοκλαίνε και λαχταρούν σιωπηλά τα ξέφωτα. Τον ζωηρό ήλιο.

Σε ποιο βαθμό άραγε η Πολιτεία σχεδιάζει να αναλάβει πολιτικές για την ενίσχυση και τη θωράκιση της νεανικής απασχόλησης ; Μία ορμητική κίνηση κρίνεται αναγκαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου