Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Νέα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος κατά επιπλέον 3,5 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2011 που κατατίθεται....

Νέα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος κατά επιπλέον 3,5 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2011 που κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου . Οι τελικές λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν αύριο κατά τις επαφές του υπουργού με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, τους κυρίους Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Σερβάς Ντερούζ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).

Οι τρεις συναντήθηκαν χθες το πρωί με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Εurogoup που γίνεται στις Βρυξέλλες και θα επιστρέψει αυθημερόν. Την Τετάρτη θα βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών για τις τελικές λεπτομέρειες του προϋπολογισμού του 2011. Κατά τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, για να καλυφθούν οι πρόσθετες επιβαρύνσεις που δημιούργησε η αναθεώρηση και η υστέρηση των εσόδων απαιτούνται πρόσθετα μέτρα 3,5 δισ. ευρώ. Το ακριβές πρόγραμμα των επικεφαλής του ευρωατλαντικού κλιμακίου δεν ανακοινώθηκε «για λόγους ασφαλείας». Ωστόσο η τρόικα είδε χθες τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο για το καυτό θέμα των δαπανών. Σήμερα το πρωί θα συναντηθούν με τον υπουργόΠεριφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και το μεσημέρι με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Την ίδια στιγμή έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ- οι εργαζόμενοι θα διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της τρόικας για την Επιχείρηση. Σήμερα θα γίνει και η συνάντηση και τον υπουργό Αμυνας κ. Ευ.Βενιζέλο για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με αντικείμενο την επιπλέον περικοπή των εξοπλιστικών δαπανών την επόμενη τριετία. Το απόγευμα θα γίνει η πρώτη συνάντηση της τρόικας με την υπουργό Εργασίας κυρία Λούκα Κατσέλη για το θέμα των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων.

Επίσης, οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα συναντηθούν κατά την παραμονή τους στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση με κύριο θέμα την εξοικονόμηση πόρων στους ΟΤΑ από τον «Καλλικράτη» και με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα με βασικά θέματα την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των συγκοινωνιών. Επίσης οι κκ. Τόμσεν, Ντερούζ και Μαζούχ θα συναντηθούν με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ θα επισκεφθούν την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και το Γενικό Λογιστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου