Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Κλιμάκιο στελεχών της τρόικας έρχεται σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να ξεκινήσει τους τεχνικούς ελέγχους για την εφαρμογή του Μνημονίου....

Κλιμάκιο στελεχών της τρόικας έρχεται σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να ξεκινήσει τους τεχνικούς ελέγχους για την εφαρμογή του Μνημονίου. Οι επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Σ. Ντερούζ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Π. Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κ. Μαζούχ (ΕΚΤ) θα βρεθούν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, ήτοι τρεις ημέρες πριν την κατάθεση του Προϋπολογισμού στην Βουλή.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν την πεποίθηση πως η εισήγηση της τρόικας για την εκταμίευση των 9 δισ. ευρώ της τρίτης δόσεως του μηχανισμού χρηματοδοτικής στηρίξεως θα είναι θετική. Τα ίδια στελέχη αποσαφηνίζουν πως οι στόχοι της Κυβέρνησης και της τρόικας αναφορικά με το έλλειμμα μετρώνται σε απόλυτα νούμερα και δεν εξαρτώνται από τη διακύμανση του ΑΕΠ.

Όπως υπογραμμίζουν, σήμερα σε απόλυτα νούμερα ο στόχος για το 2010 είναι το έλλειμμα να μειωθεί στα 18,6 δισ. ευρώ και για το 2011 υποχρέωση της χώρας είναι το έλλειμμα να περιοριστεί στα 16,2 δισ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου