Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις στους αγρότες μας θα πέσουν στο κενό....

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδης, σχετικά το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλ.Μπαλτατζής», ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Υπό καθεστώς προεκλογικού πανικού ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έσπευσε να ανακοινώσει θριαμβικά την επανέναρξη, ουσιαστικά, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου είχε παγώσει επί ένα χρόνο.
Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Σκανδαλίδης:
- υποσχέθηκε δύο δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι το 1,76 δις αφορά ανειλημμένες υποχρεώσεις.
- Εξήρε την υψηλή απορροφητικότητα του 30%, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι το ποσοστό απορρόφησης στον τέταρτο χρόνο του προγράμματος θα έπρεπε να βρίσκεται στο 50%.
- Μίλησε για διασφάλιση εθνικών πόρων, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι προϋπολογισμοί των Υπουργείων και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων περικόπτονται και ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν έχει δώσει έγκριση για την εθνική συμμετοχή.
- Δικαιολογήθηκε για τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα, λέγοντας ότι βρίσκεται μόλις δύο μήνες στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ. Ξεχνά όμως ότι Κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία δεκατρείς μήνες, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι το προηγούμενο διάστημα δεν έγινε απολύτως τίποτα.
- Εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για τους νέους αγρότες, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ περιέκοψε κατά 50% το πριμ πρώτης εγκατάστασης που είχε προβλέψει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, παραμένουν αναπάντητα από τον κ.Υπουργό τα ερωτήματα:
- Γιατί ανεστάλη η αξιολόγηση έργων ορεινών Δήμων ΟΠΑΑΧ και δόθηκε προτεραιότητα σε εκλογικές περιφέρειες της πρώην ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ;
- Γιατί δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμα 194 αιτήσεις για επενδύσεις στη μεταποίηση από την προηγούμενη προκήρυξη;
- Γιατί η νέα προκήρυξη για την απονιτροποίηση αφορά μόνο την Κορώνεια και το Αργολικό πεδίο, αλλά όχι το θεσσαλικό κάμπο και την Κωπαΐδα;

Ο κύριος Υπουργός μοιράζει δισεκατομμύρια χωρίς να έχει απαντήσει σε ποια φάση βρίσκεται η αίτηση αναθεώρησης του Προγράμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χωρίς να μπορεί να εγγυηθεί την εθνική χρηματοδότηση. Όμως η παροχολογία δεν πείθει πλέον κανέναν. Η διάψευση των δεσμεύσεων του κ. Υπουργού θα έρθει πολύ γρήγορα. Οι αγρότες μας το γνωρίζουν, γι’ αυτό και πρώτοι αυτοί θα διαψεύσουν τις εκλογικές προσδοκίες του ΠΑΣΟΚ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου