Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Παράταση στην περαίωση μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για τις υποθέσεις που στα εκκαθαριστικά σημειώματα διαπιστώθηκαν λάθη....

Παράταση στην περαίωση μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για τις υποθέσεις που στα εκκαθαριστικά σημειώματα διαπιστώθηκαν λάθη και οι διορθώσεις έγιναν χειρόγραφα, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών με εγκύκλιο του ενώ όπως έγινε γνωστό οι εφορίες θα δέχονται σιωπηρά για δύο ακόμη ημέρες πληρωμές από φορολογούμενους παρ΄ότι τυπικά η προθεσμία έληξε σήμερρα.

Η ανταπόκριση των φορολογουμένων στην περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητική και σήμερα, επικράτησε το αδιαχώρητο σε πολλές Εφορίες και τράπεζες, από φορολογουμένους που προσήλθαν την τελευταία στιγμή για να προκαταβάλλουν το 20% του φόρου και να μπουν στην ρύθμιση.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, τα αιτήματα τα παραγωγικών φορέων, επιχειρήσεων και υπηρεσιακών στελεχών, για περαιτέρω παράταση των προθεσμιών περαίωσης «έπεσαν βροχή».

Υπενθυμίζεται πως η περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι προαιρετική, ωστόσο αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους φορολογούμενους να γυρίσουν οριστικά σελίδα στις σχέσεις τους με την Εφορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου