Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας.....


«Για την αλλαγή μας έφερε ο λαός στην εξουσία ένα χρόνο πριν. Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας», είπε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε μια πρώτη αντίδραση για το αποτέλεσμα των εκλογών, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι δεν θα προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όσους εκλέγονται σήμερα και σε όσους θα εκλεγούν την ερχόμενη Κυριακή, τόνισε : «Ανέλαβα το τιμόνι της χώρας στην πιο δύσκολη στιγμή.Η προσπάθεια δεν είναι μόνο δική μου. Είναι όλων μας. Κάθε πολίτης χρειάστηκε να θυσιάσει κάτι για να διασφαλίσουμε το μείζον. Τη συνέχειά μας ως κράτος, το δικαίωμα να ελπίζουμε. Αυτή τη δύσκολη χρονιά τα καταφέραμε όλοι μαζί. Θα συνεχιστεί αυτή η δύσκολη προσπάθεια με καλύτερους όρους. Ξέρουμε ότι η αλλαγή δεν είναι εύκολη διαδικασία. Γι'αυτήν την αλλαγή μας έφερε ο λαός στην εξουσία ένα χρόνο πριν. Σήμερα επιβεβαίωσε ότι αυτή την αλλαγή επιθυμεί.
Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας», τόνισε ξεκαθαρίζοντας

Κάνοντας λόγο για τους στόχους, ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη μελλοντικά «να αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας μακριά από επιτηρήσεις και οικονομικές εξαρτήσεις».

«Μένοντας πιστοί στις υποχρεώσεις μας, να εγγυηθούμε ότι τα νέα παιδιά θα αισθανθούν περήφανα», τόνισε. «Παράλληλα, να διασφαλίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα δίχτυ ασφαλείας για όλους και κυρίως για τους πιο αδύναμους».

Σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζονται όλοι. Δεν περισσεύει κανείς, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για «δημιουργική συμμετοχή».
 
«Είναι προϋπόθεση για μια πιο δίκαιη και βιώσιμη Ελλάδα», είπε. «Η προσπάθεια είναι συλλογική», επισήμανε, δίνοντας έμφαση στην «ενότητα και στην αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών» σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου