Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

«Τσεκούρι» στα επιδόματα ΔΕΚΟ και Δημοσίου.....

«Τυφώνας» νέων περικοπών θα σαρώσει ειδικά επιδόματα και πρόσθετες παροχές σε υπουργεία και ΔΕΚΟ. Το «μαχαίρι» των μειώσεων θα μπει βαθύτερα στα «ρετιρέ» του Δημοσίου. Οι επώδυνες αυτές αλλαγές θα προκύψουν στον «στενό» δημόσιο τομέα με την ενεργοποίηση του ενιαίου μισθολογίου, για το οποίο η τρόικα πιέζει να ετοιμαστεί το συντομότερο δυνατό.

«Τσεκούρι» στα επιδόματα ΔΕΚΟ και Δημοσίου

Για τις ΔΕΚΟ οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων που ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ η συρρίκνωση των συνολικών αποδοχών μπορεί να φτάσει ακόμα και το 40%.

Αντίστοιχα στον δημόσιο τομέα μετά τα πρώτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, τα οποία επέφεραν περικοπές της τάξης του 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, το νέο «ψαλίδι» των επιδομάτων αναμένεται να μειώσει τις αποδοχές κατά 10-20% επιπλέον.

Στόχος του νέου μισθολογίου θα είναι η ανατροπή της αναλογίας μισθού- επιδομάτων, που σε αρκετές περιπτώσεις οι πρόσθετες αμοιβές ξεπερνούν τον βασικό μισθό του υπαλλήλου π.χ. στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχουν μπει τα «ακριβά» επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, τα οποία επιβαρύνουν περισσότερο τον κρατικό προϋπολογισμό και αναμένεται να περικοπούν κατά 20-30%. Μέρος ή σύνολο των επιδομάτων που δίνονται σχεδόν σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους θα περικοπούν και θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό, όπως είναι τα επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης, μεταφοράς φακέλου, ανθυγιεινής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου