Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Άνοιξαν οι κάλπες....



Στις κάλπες προσέρχονται από τις 07:00 το πρωί οι Έλληνες ψηφοφόροι, προκειμένου να αναδείξουν τους νέους εκπροσώπους τους σε τοπικό επίπεδο.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7:00 και θα λήξει στις 19:00 το απόγευμα, με τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα να αναμένονται γύρω στις 21:30 το βράδυ.

Την επομένη Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές για τους δήμους και τις περιφέρειες, εάν οι κάλπες δεν αναδείξουν από σήμερα τα νέα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, τα πρώτα στη νέα εποχή που χαράσσει για την τοπική αυτοδιοίκηση η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης».

Συνολικά, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ψήφο διεκδικούν 1.314 δημοτικοί συνδυασμοί, ώστε να εκλεγούν 325 δήμαρχοι και 8.554 δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Για τις 13 περιφέρειες, που αντικαθιστούν τις καταργούμενες τις 57 νομαρχίες και υπερνομαρχίες, θα δώσουν τη μάχη 92 περιφερειακοί συνδυασμοί.

Πληροφόρηση για το εκλογικό κέντρο όπου ψηφίζει ο καθένας που έχει το σχετικό δικαίωμα παρέχεται στους δήμους και την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου