Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται η μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου....


Εξαιρετικά αμφίρροπη θεωρείται η σημερινή μάχη στην Πελοπόννησο καθώς η διαφορά μεταξύ των κκ. Τατούλη και Δράκου την περασμένη Κυριακή ήταν μόνο 3.000 ψήφοι
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται η μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο υποψήφιος που στηρίχθηκε από το ΠαΣοΚ και το ΛΑΟΣ κ.Π. Τατούληςέλαβε το 41,71% των ψήφων και ο υποψήφιος που στηρίχθηκε από τη ΝΔ,νομάρχης Μεσσηνίας κ.Δ.Δράκος, το 40,94%.Το αποτέλεσμα,δηλαδή,κρίθηκε για μόλις 3.000 ψήφους,γεγονός που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τον δεύτερο γύρο.Το έντονο παρασκήνιο πάντως που πυροδότησε κυρίως η επιλογή Τατούλη δεν έχει κοπάσει ούτε εν όψει της αναμέτρησης της δεύτερης Κυριακής.

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ.Π. Μπεγλίτης, ο οποίος ήταν αντίθετος στην επιλογή του κ.Τατούλη,μετέβη στην εκλογική του περιφέρεια,την Κορινθία,για να βάλει πλάτη στην εκλογή του,καθώς διαπιστώθηκε ότι ο υποψήφιος του κόμματος σε αυτήν ακριβώς την περιοχή συγκέντρωσε τα χαμηλότερα ποσοστά.Το ίδιο συνέβη,από την άλλη πλευρά,και με πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ,όπως ο αντιπρόεδρος του Κόμματος κ.Δ.Αβραμόπουλος, οι οποίοι μετέβησαν στην Αργολίδα,όπου τα ποσοστά του κ.Δράκου ήταν χαμηλά,ώστε να...συνετίσουν τη βουλευτή του κόμματος κυρίαΕλσα Παπαδημητρίουη οποία στηρίζει ανοιχτά τον κ.Τατούλη.

Η επιλογή πάντως του κ.Τατούλη πέτυχε τον στόχο της: λειτούργησε στον πρώτο γύρο ως «σφήνα» στην επιρροή της ΝΔ,με δεδομένο ότι ο κ.Δράκος διατηρούσε το «πλεονέκτημα των ποσοστών». Σε κάθε περίπτωση,πάντως,ρυθμιστές του δεύτερου γύρου είναι η...αποχή και οι ψηφοφόροι των μικρών κομμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου