Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ....



Έχουμε συνηθίσει, κατά την προεκλογική περίοδο, να διαβάζουμε μεγαλεπήβολα προγράμματα υποψηφίων συνδυασμών «προς υλοποίηση», εάν εκλεγούν να διοικήσουν το Δήμο. Προγράμματα και υποσχέσεις που, δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, μένουν στα χαρτιά.
Προχθές επισκέφθηκε το Λύκειο Λουτρακίου ο νεοεκλεγείς (έστω και με το ποσοστό του 24% στον πρώτο γύρο) δήμαρχος της πόλης, Κ. Λογοθέτης. Προσπάθησε να διαδραματίσει «πυροσβεστικό» ρόλο, δηλώνοντας συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των μαθητών, καλώντας τους, όμως, να ανοίξουν το σχολείο. «Να κατέβω μαζί σας με πλακάτ στους δρόμους, μην κρατάτε όμως κλειστό το Λύκειο». Άλλωστε, ο Κ. Λογοθέτης, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, και έχει πολιτικό λόγο, και χειρίζεται πολύ καλά τη γλώσσα μας.
Το πρόβλημα, όμως, έχει να κάνει με το «δια ταύτα». Ο νέος δήμαρχος της πόλης δήλωσε, ενώπιον μαθητών, γονέων και καθηγητών πως, με την ιδιότητά του ως νομαρχιακού συμβούλου, έχει ήδη κάνει ενέργειες για την αντικατάσταση των μεταλλικών αιθουσών - οι οποίες αποτελούν ντροπή για σχολείο του 21ου αιώνα - με νέες, και πάλι λυόμενες, τις οποίες μπορεί να διαθέσει η νομαρχία. Μάλλον δεν θυμάται καλά τη δέσμευσή του για «απομάκρυνση των μεταλλικών αιθουσών», που αναφέρεται στη σελίδα 17 του (πρόσφατα εκπονηθέντος) προγράμματός του.
Και το χειρότερο; Όταν καθηγητής ανέφερε και την άλλη δέσμευσή του (επίσης στη σελίδα 17 του πρόσφατα εκπονηθέντος προγράμματός του) για «άμεση κατασκευή λυκείου στο χώρο δίπλα από το Γυμνάσιο Λουτρακίου», ζητώντας του να εκτιμήσει το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωσή του, απέφυγε να απαντήσει, χαρακτηρίζοντας την ερώτηση «δημοσιογραφική». Και αφού «πάγωσε» το ακοατήριο, περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι θα αποτελέσει άμεση προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής.
«Άμεση προτεραιότητα ήταν και για τη δημοτική αρχή Παύλου, και για τη δημοτική αρχή Γκιώνη, όμως σχολείο δεν είδαμε», σχολίασε αργότερα καθηγητής. «Για ποιο λόγο αποφεύγει να δεσμευτεί; Όταν γράφουν τα προεκλογικά τους προγράμματα, δεν έχουν υπολογίσει το κόστος και το χρόνο υλοποίησης των έργων; Τότε γιατί δίνουν υποσχέσεις στον κόσμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου