Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

«Δημοκρατική Συμμαχία» ονομάζεται το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη....

«Δημοκρατική Συμμαχία» ονομάζεται το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, η ιδρυτική διακήρυξη του οποίου παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο Μπάντμιντον. Το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος θα προγραμματιστεί να γίνει έως τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σύμβολο του νέου κόμματος είναι το κλαδί ελιάς.

«Δημιουργούμε σήμερα ένα πανελλήνιο κίνημα υπεύθυνων πολιτών. Ένα ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα. Όχι άλλο ένα κόμμα» είπε χαρακτηριστικά.

Το νέο κόμμα δηλώνει ανοικτό στη συνεννόηση και πιστεύει «στη συνεργασία και τη διαμόρφωση κοινών τόπων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «τα αντιθετικά πολιτικά δίπολα της Αριστεράς - Δεξιάς καθίστανται δευτερεύοντα» και η Δημοκρατική Συμμαχία φιλοδοξεί να φέρει κοντά ανθρώπους από το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού φάσματος: Κεντροδεξιών, φιλελεύθερων και κεντροαριστερών.

Ως προς τις αρχές και τα ιδεολογικά ρεύματα που πρεσβεύει η Δημοκρατική Συμμαχία, είναι εκείνα του ανθρωπισμού, το Διαφωτισμού, του φιλελευθερισμού αλλά και των ευρωπαϊκών κοινωνικών κατακτήσεων του 19ου και του 20ου αιώνα.

Οι βασικές αρχές του κόμματος είναι η ελευθερία, η ατομική ευθύνη, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, η ιδιωτική πρωτοβουλία, το αξιόπιστο και αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος, η κοινωνική αλληλεγγύη, η μάχη εναντίον της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων και εξαρτήσεων.

Παρόντες στην εκδήλωση είναι μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κιλτίδης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στην ομιλία της, η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για μία «συμμαχία ανθρώπων που τους άλλαξε η κρίση».

Η ίδια χαρακτήρισε επίσης αυτή τη συμμαχία ως «το πιο ζωντανό κομμάτι της Ελλάδας» και «εκφραστές της Ελλάδας που θέλει και μπορεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου