Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.....

Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου







Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης (Εurogroup) : Αποφασίζει μειώσεις ως και 40% των επιδομάτων στις ΔΕΚΟ. Απολύσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στον δημόσιο τομέα. Περικοπές των επιδομάτων εκατοντάδων εργαζομένων ως και 40%, με αρχή τις συγκοινωνίες. Και απομάκρυνση των συμβασιούχων μετά τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργασίας από ολόκληρο τον δημόσιο τομέα. Τον επόμενο χρόνο έρχεται καταιγίδα περικοπών στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία και στις αμοιβές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Οσες συμβάσεις δε εργασίας ορισμένου χρόνου λήγουν, δεν θα ανανεώνονται. Παράλληλα, αυξάνεται από το 11% στο 13% ο μεσαίος συντελεστής ΦΠΑ για βασικά είδη κατανάλωσης.
Επομένως, όλες οι απλές διευκολύνσεις της ζωής του φτωχού όλο και σβήνουν. Όλο και νιώθει τις κοφτερές πλευρές του σπασμένου γυαλιού στην καθημερινότητά του.
Ύστερα απόλα αυτά, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να πέσει κανείς σε μία άβυσσο ανασφαλειών για το μέλλον του. Για το μέλλον των παιδιών του. Μπορούν άραγε οι φτωχογειτονιές να επιθυμούν κιαυτές όλα όσα εξασφαλίζουν μία ευχάριστη θέση, μέσα στην δική μας σημερινή τοπική κοινωνία ; Πόσο χαμόγελο άραγε τους έχει απομείνει όταν ανατέλλει ο ήλιος ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου