Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αντιδρούν τα internet cafe στο ν/σ για τα τυχερά παιχνίδια...



Την έντονη αντίδρασή τους στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια εκφράζουν οι ιδιοκτήτες των internet cafe, οι οποίοι απέστειλαν σχετική επιστολή και στην Κομισιόν.
Υποστηρίζουν, πως με το εν λόγω νομοσχέδιο καταστρέφεται ένας πολύ δυναμικός κλάδος περίπου 5.000 εργαζόμενων, με....
ετήσιο κύκλο εργασιών κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνουν ότι ο τζίρος τους προέρχεται κατά 80% από τη διενέργεια ψυχαγωγικών παιχνιδιών τα οποία, όπως αναφέρουν, το σχέδιο νόμου τα απαγορεύει στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

Εκφράζουν επίσης την απορία τους για το γεγονός ότι ψυχαγωγικά παιχνίδια θα επιτρέπονται σε άλλου είδους καταστήματα και όχι στα internet cafe (π.χ.ουφάδικα).

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου προτείνουν: να αλλάξει η πρόβλεψη για 30 μηχανήματα σε αμιγείς χώρους και να αντικατασταθεί από απεριόριστο αριθμό μηχανημάτων με την προϋπόθεση να αναλογεί ένα ανά 3 τ.μ.

Επιπλέον προτείνουν να επιτρέπεται στα internet cafe να παρέχουν ψυχαγωγικά παιχνίδια με αντίστοιχους όρους με τα αμιγή καταστήματα παιγνιομηχανημάτων.

Με αυτόν τον τρόπο, προσθέτουν, και το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει περισσότερα χρήματα από τα σχετικά παράβολα και τέλη και δεν θα κλείσει ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος.

Τέλος διαμαρτύρονται για τον ορισμό των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, καθώς εξαιρούνται αυτά που είναι εγκατεστημένα σε server και όχι στο ίδιο το τερματικό.

http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου