Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Με τη συνάντηση του Προεδρείου της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας με τον Δήμαρχο Βόχας στις 28 /2, ολοκληρώθηκε ο κύκλος δημόσιων παρεμβάσεων...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Με τη  συνάντηση του Προεδρείου της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας με τον Δήμαρχο Βόχας στις 28 /2,  ολοκληρώθηκε  ο κύκλος δημόσιων παρεμβάσεων  και συναντήσεων με τους υπηρεσιακούς φορείς και φορείς της Τ.Α. με αφορμή την επιστολή  της Υφυπουργού  Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και   Θρησκευμάτων προς τους Δημάρχους  με αριθμ. πρωτ. 137/28-1-2011, αναφορικά με τις Συνενώσεις - Ιδρύσεις των Σχολικών Μονάδων.
            Ως γενικό συμπέρασμα θεωρούμε θετική τη δέσμευση όλων των Δημάρχων να μην δεχθούν σε καμία περίπτωση συγχώνευση - κατάργηση σχολικής μονάδας της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης στον Δήμο τους. Στις περιπτώσεις μάλιστα των  Δήμων Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων και Κορινθίων υπήρξαν και σχετικά  ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων τους. Εξίσου θετική θεωρούμε την προβολή που έδωσαν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τόσο στην παρούσα πρωτοβουλία μας, όσο και στα συνεχή υπομνήματά μας με τα οποία τα τελευταία χρόνια συστηματικά αναδεικνύουμε το πρόβλημα σχολικής στέγης στην περιοχή μας.
             Όμως αυτό δεν  αρκεί. Οι καθηγητές του Νομού μας, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση στα σχολεία, πιστεύουν ότι υπάρχει ανάγκη για κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων (κυρίως σε Κόρινθο, Λέχαιο Λουτράκι και Ζευγολατιό).  Είναι επίσης αναγκαίο να αυξηθούν τα κονδύλια για λειτουργικές δαπάνες προκειμένου να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες των σχολικών μονάδων και να διευθετηθεί το πρόβλημα μισθοδοσίας των μονίμων αλλά και των επί συμβάσει έργου καθαριστριών που παραμένουν απλήρωτες.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου