Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, για δεύτερη φορά μετά το 2001, καλεί στην ημερίδα που θα γίνει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 και ώρα 6:30 στο Επιμελητήριο Κορινθίας,(Ερμού 2 -1ος όροφος ) όλους τους Κορίνθιους, προκειμένου να αποφασίσουμε για την τύχη του λιμανιού της Κορίνθου.


Θα παραστούν από την κυβέρνηση ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, από την περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, οι Βουλευτές κκ. Άγγελος Μανωλάκης, Κατερίνα Φαρμακη, Κώστας Κόλλιας και οι πολιτευτές του νομού μας, εκπρόσωποι φορέων, γραφεία τουρισμού και συναφείς οργανώσεις απ’ την πόλη μας.
Επίσης έχουν καλεστεί εκπρόσωποι φορέων της κρουαζιέρας, σκαφών αναψυχής και επενδυτές.
Οι ενέργειες οι οποίες γίνονται από την πλευρά του Δήμου, είναι προς την σωστή κατεύθυνση, όμως θα πρέπει να ενισχυθούν από την λαϊκή απαίτηση των κατοίκων της πόλης μας, προκειμένου να πειστούν οι υπεύθυνοι για την καλύτερη αξιοποίηση αυτής της σπουδαίας ευκαιρίας ανάπτυξης για τον τόπο μας.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σταθερή και αταλάντευτη επί δεκαετίες πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου να μεταβληθεί το λιμάνι της Κορίνθου, από απλό διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευμάτων , σε ένα τουριστικό προορισμό σκαφών και κυρίως κρουαζιερόπλοιων βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και πρέπει το συντομότερο να ολοκληρωθεί, ειδικά σήμερα που το απαιτεί η κρίσιμη οικονομική συγκυρία.
Βεβαίως αναγνωρίζοντας τη σπουδαία συμβολή των ντόπιων επιχειρήσεων θα θέλαμε να είναι διαρκής η δυνατότητα εξυπηρέτησης που έχουν από το λιμάνι της Κορίνθου.
Εμείς, οι άνθρωποι της αγοράς, που τόσα χρόνια αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες του επαγγέλματος μας και καταφέρνουμε να επιβιώνουμε , πιστεύουμε ότι με συνέπεια στον στόχο μας και την συμμετοχή όλων των Κορίνθιων θα καταφέρουμε αυτό που μεμονωμένα ορισμένοι άνθρωποι από οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκονται , δεν μπορούν να επιτύχουν.
Σας καλούμε λοιπόν, όσους πάρουν προσκλήσεις, από τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου αλλά κυρίως και οι απλοί κάτοικοι του Δήμου Κορινθίων, να συμμετέχετε ,διότι το μεγαλύτερο επιχείρημα θα είναι η παρουσία μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα εκδοθεί ψήφισμα και μνημόνιο συνεργασίας με τους φορείς που εμπλέκονται στο λιμάνι της Κορίνθου, προκειμένου να δεσμευτούμε και να δρομολογήσουμε επωφελής για τον τόπο μας ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου