Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Χιλιομοδίου πρέπει να λειτουργήσει άμεσα»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με το θέμα του βρεφονηπιακού σταθμού Χιλιομοδίου, ο οποίος, αν και έχει παραδοθεί ολοκληρωμένος και με πλήρη εξοπλισμό, παραμένει κλειστός λόγω έλλειψης προσωπικού. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι γονείς του πρώην Δήμου Τενέας ζητούσαν επίμονα και ανέμεναν επί χρόνια την υλοποίηση του βρεφονηπιακού σταθμού στο Χιλιομόδι. Η τέως δημοτική αρχή του πρώην Δήμου κατασκεύασε και παρέδωσε πριν δύο χρόνια ολοκληρωμένο και με πλήρη εξοπλισμό τον σταθμό στους δημότες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι νέοι, εργαζόμενοι γονείς, αφήνοντας τα παιδιά σε ένα χώρο ασφαλή, όπου θα μπορούσαν να παιδαγωγηθούν και να κοινωνικοποιηθούν. Η μόνη εκκρεμότητα ήταν η στελέχωση του σταθμού με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, και συγκεκριμένα με έξι άτομα που χρειάζονταν για να λειτουργήσει. Ο τέως Δήμαρχος έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, προκηρύσσοντας τις θέσεις και εκκινώντας τη διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ, όπως προβλέπεται.
Δυστυχώς, οι ελπίδες των δημοτών της Τενέας δεν ευοδώθηκαν. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το έργο έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια και ακόμη δεν έχουν διοριστεί νηπιαγωγοί στον σταθμό, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστός. Πέρα από το γεγονός ότι δεν εξυπηρετούνται οι δημότες, αρχίζουν να καταφτάνουν καταγγελίες για λεηλασίες στο κτίριο του σταθμού, το οποίο παραμένει σε αχρηστία.
Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα των νέων δημοτικών αρχών, αφού ο «Καλλικράτης» έχει δημιουργήσει εκτεταμένες επικράτειες και σύγχυση αρμοδιοτήτων. Πιστεύω όμως ότι αυτές οι δυσκολίες δεν είναι ανυπέρβλητες για τον νέο Δήμο Κορινθίων, στον οποίο πλέον υπάγεται το Χιλιομόδι. Ο Δήμος έχει την οικονομική ευρωστία ώστε να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη προσωπικού στον βρεφονηπιακό σταθμό, όπως επίσης διαθέτει και την τεχνογνωσία για να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα.
Χρέος της πολιτείας είναι να βρει τρόπο να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Επιβάλλεται επομένως η συνεργασία και η συνδρομή του κράτους, διότι είναι ακατανόητο, το δύσκολο κομμάτι της χρηματοδότησης και της υλοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων να έχει ολοκληρωθεί, κι ωστόσο ο σταθμός να μην λειτουργεί, είτε λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων, είτε λόγω αδιαφορίας. Ένα είναι βέβαιο: πρέπει να βρεθεί μια λύση σε αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα και ο βρεφονηπιακός σταθμός Χιλιομοδίου να λειτουργήσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου