Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Δεν βγαίνει το Μνημόνιο, επιμένει η Ν.Δ...



To Μνημόνιο δεν βγαίνει, επανέλαβε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης. Παράλληλα αποδοκίμασε όσα είπε ο πρωθυπουργός για τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής.
"Η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική δεν βγαίνει", είχε δηλώσε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκου Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση αντέδρασε χαρακτηρίζοντας ατόπημα τις δηλώσεις του. Ερωτηθείς σήμερα, ο πρωθυπουργός είπε ότι "δεν μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν με τόση ευκολία τη μιζέρια εκείνοι που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας".
"Είναι πρωτοφανής ύβρις για το δημοκρατικό πολίτευμα και απρέπεια για τον Έλληνα πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει σήμερα εκείνο το αλήστου μνήμης: η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί", απάντησε το απόγευμα ο Γ. Μιχελάκης. Επέμεινε ότι η κριτική που ασκεί η Ν.Δ, αποδεικνύεται απολύτως σωστή, επικαλούμενος την απόκλιση από τους στόχους στην είσπραξη εσόδων.
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε και σήμερα ως παραδείγματα προς μίμηση, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Υποστήριξε ότι η μεν πρώτη διασώζει τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές της, ενώ η δεύτερη αγωνίζεται να αποφύγει την ένταξή της στο μηχανισμό στήριξης.
Ο Γ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι και οι δύο χώρες έγκαιρα είχαν αντλήσει κεφάλαια, "σε  αντίθεση με την Κυβέρνηση Παπανδρέου που πέρσι, ούτε άντλησε κεφάλαια όταν μπορούσε, ούτε και διαπραγματεύθηκε το παραμικρό".
Σημειώνεται, πάντως, ότι σε αντίθεση με την περίπωση της Ελλάδας, οι "27" δεν πήραν απόφαση για τη βελτίωση των όρων της δανειακής σύμβασης με το Δουβλίνο, καθλως επιδφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν μετά τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ιρλανδικών τραπεζών. Παράλληλα, δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο προσφυγής της Πορτογαλίας στο μηχανισμό διάσωσης. Η κυβέρνηση της χώρας έπεσε την Τετάρτη, καθώς απέτυχε να περάσει από το κοινοβούλιο το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας.
Όσον αφορά στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. επανέλαβε τη θέση του Αντώνη Σαμαρά ότι  σταθεροποίηση και η εξυγίανση της οικονομίας θα επιτευχθούν μόνον αν υπάρξει ανάπτυξη και εξέφρασε επιφυλάξεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου