Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων...



Αναμένονται έσοδα 700 εκατ. ευρώ το 2011

Το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων κατέθεσε χθες Πέμπτη στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
  Στόχος του νομοσχεδίου είναι να προχωρήσει με απόλυτη διαφάνεια στην αποτελεσματική ρύθμιση της λειτουργίας του χώρου των τυχερών και τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών, που σήμερα λειτουργεί χωρίς έλεγχο, σε βάρος των δημοσίων εσόδων. Ειδικότερα, με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία επιδιώκεται :
- Η ρύθμιση της αγοράς τεχνικών και τυχερών παιγνίων με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και ειδικά των νέων, την ένταξη και παρακολούθηση σε νόμιμο πλέον πλαίσιο των διεξαγόμενων παιχνιδιών.
- Η διασφάλιση και είσπραξη εσόδων για το κράτος από μία αγορά της οποίας ο παράνομος κύκλος εργασιών εκτιμάται σε περισσότερα από 4 δισ. ευρώ ετησίως. Ειδικά για το 2011 προβλέπεται η είσπραξη 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιγνίων, τα οποία θα εισπράττονται σε ετήσια βάση.
- Η προσαρμογή των εθνικών διατάξεων στην κοινοτική νομοθεσία, αφού η γενική απαγόρευση της λειτουργίας τεχνικών παιχνιδιών στη χώρα μας έχει καταδικαστεί στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και το πρόστιμο για τη χώρα μας είναι 31.536 ευρώ ημερησίως.
- Το νομοσχέδιο προβλέπει την προστασία των παικτών, ιδιαίτερα των ανηλίκων και την ένταξη σε πλαίσιο εποπτείας μιας αγοράς που υφίσταται και αφορά χιλιάδες παίκτες.

1 σχόλιο:

  1. Και γιατί να είναι στα 21 έτη το όριο τη στιγμή που στο καζίνο είναι 23;; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Τι συμφέροντα υπάρχουν; Πως προστατεύονται επιτέλους αποτελεσματικά οι ανήλικοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή