Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Άρση ασυλίας για 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...







Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Αρβανιτίδη, Παναγιώτη Δημητρουλόπουλου και Αργύρη Λαφαζάνη, προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που τέλεσαν πριν εκλεγούν στο κοινοβούλιο, ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής. Απέρριψε την άρση της ασυλίας της βουλευτή του ΚΚΕ, Βέρας Νικολαϊδου,  θεωρώντας ότι οι πράξεις της ήταν πολιτικές και είχαν άμεση συνάρτηση με την ιδιότητά της ως βουλευτή. Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για αδικήματα που είχαν τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην αυτοδιοίκηση. Υπέρ της άρσης της ασυλίας και των τριών βουλευτών είχε αποφανθεί προηγουμένως η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.
Αναλυτικότερα:
Ο Γιώργος Αρβανιτίδης κατηγορείται για απείθεια κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και υπεξαγωγή εγγράφου κατά συναυτουργία, αδικήματα που φέρεται να διέπραξε όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου το 2006. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 146 βουλευτές, κατά 36, ενώ 5 ψήφισαν λευκό.
Ο Παναγιώτης  Δημητρουλόπουλος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης Ηλείας. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 145 βουλευτές, κατά 31, ενώ 11 ψήφισαν λευκό.
Ο Αργύρης Λαφαζάνης κατηγορείται για ψευδή ανωμοτί κατάθεση σε δίκη στην οποία ήταν πολιτικός ενάγων. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 142 βουλευτές, κατά 53, ενώ 10 ψήφισαν λευκό.
Τέλος, η Βουλή απέρριψε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας της αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΚΚΕ, Βέρας Νικολαΐδου, η οποία κατηγορείται για αντίσταση και αυτοδικία. Υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 13, κατά 161, ενώ 13 βουλευτές ψήφισαν λευκό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου