Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Γιάννης Τσάκωνας : Τα χωριά της ελληνικής επαρχίας πεθαίνουν...



Μέχρι να ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ιστοχώρου της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας στη νέα ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, θα αναρτώνται στο blog μου και άρθρα από μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας.


Γράφει ο Γιάννης Τσάκωνας

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την χώρα , την ώρα που όλοι οι Έλληνες προσπαθούν να αντέξουν τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ, να καταλάβουν που πήγαν «τα λεφτά» του κ. Παπανδρέου , προσπαθώντας να ζήσουν στην Ελληνική Επαρχία με αξιοπρέπεια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της συρρίκνωσης του Δημόσιου τομέα, του Καλλικράτη σε όλες τις υπηρεσίες, στη δήθεν αναδιάρθρωση, αναβάθμιση και εξυγίανση των υπηρεσιών, πλήττει τα χωριά μας.

Θύμα όλων των παραπάνω, τα Αθίκια Κορινθίας.

Ένα χωριό 3000 κατοίκων, πρώην έδρα του Καποδιστριακού Δήμου Σαρωνικού με νεολαίους να διαμένουν εκεί και συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό, έφτασαν οι κυβερνώντες στο σημείο να καταργήσουν πριν 2 μήνες τον Αστυνομικό Σταθμό και σήμερα βάζουν λουκέτο στο Ταχυδρομικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, το οποίο εξυπηρετεί και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το Ταχυδρομικό γραφείο των ΕΛΤΑ Αθικίων, όπου ανακαινίστηκαν οι εγκαταστάσεις του πριν 2 χρόνια, εξυπηρετεί το μεγαλύτερο αριθμό των κατοίκων στην αλληλογραφία , πληρωμή διαφόρων λογαριασμών, πληρωμή συντάξεων, καταθέσεων - αναλήψεων λογαριασμών Ταμιευτηρίου κ.λ.π.

Με την κατάργηση της εν λόγω υπηρεσίας, δεν μειώνεται το λειτουργικό κόστος ούτε εξυγιαίνεται ο Δημόσιος τομέας, απλά σβήνει η ζωή των κατοίκων ενός ακόμα χωριού, όπου θα υποχρεωθούν όσοι μπορούν , οποιαδήποτε συναλλαγή να την πραγματοποιούν σε άλλο μέρος , χωρίς κανένας βουλευτής ή υπουργός του ΠΑΣΟΚ να αναλογιστεί πως θα εξυπηρετηθεί π.χ. ένας ηλικιωμένος.

Κάποιοι μας είπαν: «θα σας τα φέρνει Ταχυδρομικός υπάλληλος».

  • Πως θα εξυπηρετηθούν όσοι κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν (μητέρες , ασθενείς , αγρότες κ.α.) προκειμένου να αποστείλουν ένα γράμμα ;
  • Πως είναι δυνατόν εν έτει 2011 αντί να βαδίζουμε μπροστά , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Μνημονίου να μας αναγκάζει να επιστρέψουμε πολλά χρόνια πίσω;
  • Τι είδους υπηρεσίες απολαμβάνουμε ενώ τις έχουμε πληρώσει μέσω της φορολογίας;
  • Ποιος μπορεί να αποδείξει από το ΠΑΣΟΚ ότι μια τέτοια κατάργηση θα φέρει ανάπτυξη της Ελληνικής υπαίθρου, όπως επικαλούνται σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης ;



Τσάκωνας Γιάννης
Μέλος ΝΟ.Δ.Ε. Ν. Κορινθίας Ν.Δ.
Υπεύθυνος Τομέα Δράσης Οργανωτικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου