Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αντίθετη η Ν.Δ. στο νομοσχέδιο για τα «κλειστά» επαγγέλματα

Την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γ. Μιχελάκης, επικαλούμενος την έκθεση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).

"Εχουμε ένα κόλαφο για τον κ. Παπακωσταντίνου. Η ΟΚΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ασαφές και κάνει λόγο για επανάληψη γενικών αρχών. Η ΟΚΕ επιβεβαιώνει τις θέσεις της ΝΔ για το νομοσχέδιο. Ο κ. Παπακωσταντίνου και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν το κρυφτούλι και τις επικοινωνιακές πιρουέτες. Ήρθε η ώρα να πουν την αλήθεια. Η κυβέρνηση παραχωρεί σε μια πρωτοφανή έκταση νομοθετικές αρμοδιότητες σε γραφειοκράτες, αντικαθιστώντας τη Βουλή. Θέλουν εν λευκώ πληρεξούσιο, από τη Βουλή, σε γραφειοκράτες για να αποφασίζουν κατά το δοκούν και να μετατρέπουν το νόμο σε ακορντεόν", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί να γίνει διάλογος και οδηγεί τη μία κοινωνική ομάδα σε σύγκρουση με την άλλη.

Αντίθεση και στο ν/σ για τη δημόσια γη

Σφοδρή επίθεση άσκησε στην κυβέρνηση και για τη νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στο θέμα της πώλησης δημόσιας περιουσίας, χαρακτηρίζοντάς την ως "άλλη μια απόπειρα εμπαιγμού, καθώς στη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η κυβέρνηση δίνεται το δικαίωμα στους δανειστές μας να προχωρήσουν μόνοι τους σε εκποίηση περιουσίας του δημοσίου".

Με αφορμή την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που προβλέπει μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κάλεσε να τοποθετηθεί υπεύθυνα για τις προθέσεις της. "Αντί γι' αυτό όμως ο κ. Πεταλωτής κάνει πως δεν καταλαβαίνει και επιτίθεται στη ΝΔ. Για μια ακόμα φορά πετά τη μπάλα στην εξέδρα. Προφανώς τον έχει ζαλίσει το επικοινωνιακό αλαλούμ της κυβέρνησης", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου