Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Οι αστοχίες του ΠΑΣΟΚ στη μεταναστευτική πολιτική κλυδωνίζουν κοινωνία και οικονομία....

Με αφορμή την παραπομπή από το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου του Νόμου 3838/2010 που θέσπισε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για την ιθαγένεια, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε:
«Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, όταν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια συζητούνταν στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, είχαμε επισημάνει ότι πρόκειται για ένα νόμο επικίνδυνο για την οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα. Είχαμε επισημάνει ότι, τη στιγμή που είναι ανάγκη να θωρακίσουμε τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα απέναντι στη λαθρομετανάστευση, η Κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα για την εισροή στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερων μεταναστών. Με την απερίσκεπτη, εύκολη παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας, το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε την προσδοκία σε εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους ότι, φτάνοντας στην Ελλάδα ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση ευρωπαϊκής υπηκοότητας.
Σε περίοδο βαθιάς κρίσης, τα δυσάρεστα αποτελέσματα είναι πολλαπλά: το κράτος δεν ελέγχει τα κύματα της λαθρομετανάστευσης, δεν μπορεί να προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης εδώ ούτε να επαναπροωθήσει τους μετανάστες στις πατρίδες τους, αδυνατεί να καθησυχάσει τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι αισθάνονται να απειλείται η ασφάλεια και η εργασία τους. Η διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης είναι γεγονός και, δυστυχώς, όσο οι μετανάστες πληθαίνουν, οι φοβίες αποκτούν βάση. Η οικονομία δεν αντέχει, η αγορά εργασίας χειροτερεύει, οι βιαιοπραγίες τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.
Υπήρχε ωστόσο και μία ακόμα διάσταση, την οποία είχαμε επισημάνει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου και η οποία αναδεικνύεται τώρα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είχαμε χαρακτηρίσει τότε τον νόμο ως «συναλλαγή», διότι απέδιδε με ιδιαίτερη ευκολία δικαίωμα ψήφου, αλλά και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, σε δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς. Είχαμε εκφράσει τον προβληματισμό μας σχετικά με τις σκοπιμότητες της σπουδής που επιδείκνυε το ΠΑΣΟΚ, ώστε μέχρι τις δημοτικές εκλογές να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για να ψηφίσουν οι μετανάστες.
Οι παραλληλισμοί με το 2000, όταν η τότε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ελληνοποίησε παράνομα εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς είναι προφανείς και αναπόφεκτοι. Αποκαλύφθηκε τότε ότι σε μικρές κοινότητες της χώρας είχαν ελληνοποιηθεί εκατοντάδες ξένοι, Ρώσοι κακοποιοί βρέθηκαν να κατέχουν νόμιμα ελληνικά διαβατήρια. Με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ, στήθηκε ολόκληρη βιομηχανία ελληνοποιήσεων, με πλαστά στοιχεία και ταυτότητες που χαρίστηκαν απλόχερα σε σεσημασμένους.
Οι αυτόματες ελληνοποιήσεις δεν εξασφαλίζουν την αποδοχή, την ένταξη και την κοινωνική συνοχή. Δεν λύνουν τα προβλήματα ούτε των μεταναστών, ούτε της ελληνικής κοινωνίας. Δεν εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες. Η προσφυγή στο ΣτΕ προκειμένου να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου σχετικά με δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε αλλοδαπούς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανατραπούν εκλογικά αποτελέσματα από τις πρόσφατες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Θεωρώ ωστόσο ότι ακόμα και αυτή η τόσο σοβαρή πιθανότητα ωχριά μπροστά στις συνέπειες που ήδη βλέπουμε από την ανεύθυνη μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης. Ανεξάρτητα από την τελική κρίση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι βάζει το μικροκομματικό του συμφέρον πάνω από το εθνικό και είναι υπεύθυνο για τις συνέπειες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου