Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Στοπ στην χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει απο τους φαρμακοποιούς


Οι ασφαλισμένοι του ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους



Σταματούν την χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει οι φαρμακοποιοί της χώρας στους ασφαλισμένους του ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ) από αύριο.

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν όμως και ασφαλισμένοι άλλων τουλάχιστον πέντε ταμείων, εξ αιτίας των ανεξόφλητων χρεών.
Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ κ. Κυριάκο Σουλιώτη, αποφάσισε την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Ταμείου.
Ειδικότερα από την σύσκεψη προέκυψε ότι, «παρά τις μεγάλες προσπάθειες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας και του ΟΠΑΔ, για επίλυση του θέματος των πολύμηνων καθυστερήσεων στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων που υπερβαίνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί άμεση λύση».
Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, η αναστολή της πίστωσης θα επεκταθεί και για όσα ταμεία, έχουν καθυστερήσει την εξόφληση των συνταγών για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών
Άλλωστε την περασμένη εβδομάδα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και Πειραιά εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία εκτός από τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ χωρίς φαρμακευτική κάλυψη μένουν και οι ασφαλισμένοι του ΗΣΑΠ, οι Δικηγόροι Επαρχιών, οι Δικηγόροι Αθηνών, οι ασφαλισμένοι στο ΤΣΑΥ αλλά και του ΕΤΕ καθώς επίσης και οι Συμβολαιογράφοι.
Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι των δύο Συλλόγων καλούν το υπουργείο Οικονομικών να δώσει λύση στην γραφειοκρατία, που «παγιδεύει» τα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα να μην είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου