Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

"Δεν πληρώνω": Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια όλης της χώρας...



Τις μπάρες των διοδίων σε όλες τις εθνικές οδούς της χώρας σήκωσαν τα μέλη του κινήματος για τη μη πληρωμή τους. Το άνοιγμα των διοδίων ξεκίνησε σε κάποιες περιοχές από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και κορυφώθηκε στις 3 το απόγευμα.

Στόχος των διοργανωτών ήταν να ανοίξουν όλοι οι σταθμοί των διοδίων της χώρας και για το λόγο αυτό σε πολλές περιοχές πραγματοποιήθηκαν προσυγκεντρώσεις.

Πολίτες και εκπρόσωποι φορέων της Πελοποννήσου συγκεντρώθηκαν σε όλους τους σταθμούς διοδίων, από το Μάναρι Ασέας ως και τον Ισθμό, σηκώνοντας τις μπάρες ώστε να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα, ενώ παράλληλα μοίρασαν ενημερωτικό φυλλάδιο του κινήματος «Δεν πληρώνω».

Πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι φορέων συγκεντρώθηκαν με αυτοκίνητα, νταλίκες και λεωφορεία και στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης και Λεπτοκαρυάς Πιερίας, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

«Δεν διαπραγματευόμαστε για μείωση του αντιτίμου των διοδίων. Αυτό που ζητάμε είναι να καταργηθούν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και έχουν τη λογική της προπληρωμής. Πληρώνουμε τους φόρους στα καύσιμα και στα τέλη κυκλοφορίας για να γίνουν τα έργα, δεν θα προπληρώνουμε και τα διόδια», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Στρατής Λουπάτατζης από την επιτροπή αγώνα της περιοχής του Ωρωπού, ο οποίος παραβρέθηκε στο άνοιγμα των διοδίων των Αφιδνών.

Από την πλευρά του, το μέλος του κινήματος «Πολίτες της Δυτικής Αθήνας» Δημήτριος Ντάβος, που βρέθηκε στο άνοιγμα των διοδίων της Αττικής οδού στη Φυλής, δήλωσε: «δεν είναι ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα διόδια, αλλά οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί είναι καταχρηστικές και παράνομες. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις για κάτι που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα».

Δ. Ρέππας: Η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει «ταυτότητα ανομίας».

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας τονίζει πως η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει «ταυτότητα ανομίας».

Ο κ. Ρέππας ξεκαθαρίζει πως προέχει «η απαξίωση της κοινωνικής αντίληψης του τζαμπατζή», ενώ υποστηρίζει την ανάγκη να υπάρξουν δραστικές αλλαγές οι οποίες μάλιστα, όπως αναφέρει, «ξεβολεύουν κάποιους».

«Δεν πρόκειται ν' αφήσουμε τη χώρα εκτεθειμένη στον κίνδυνο της διεθνούς ανυποληψίας και της περιθωριοποίησης, γιατί εκεί οδηγείται μια χώρα με ταυτότητα ανομίας», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτιμά πως η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι μια παρένθεση και σημειώνει πως θεωρεί την επίταξη ως οριακή επιλογή, στην οποία πάντως δεν προτίθεται να καταφύγει.

Τέλος, ο κ. Ρέππας τάσσεται υπέρ των αναλογικών διοδίων, ζητώντας αυτή η λύση να προβλεφθεί στις συμβάσεις με τις εταιρείες, έτσι ώστε το μέτρο να αρχίσει να ισχύει μέσα σε ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου