Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αστυνομική αυθαιρεσία



Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ολοκλήρωσε τη διαδικασία επεξεργασίας και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που αφορά στη δημιουργία «Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Το νομοσχέδιο, υπερψηφίσθηκε επί της αρχής και των άρθρων του μόνον από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ενστάσεις, από άρνηση ως επιφύλαξη, εκφράσθηκαν από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Κατά τη διαδικασία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, προχώτησε σε αρκετές τροποποιήσεις και προσθήκες στο σχέδιο νόμου, οι οποίες συμπεριλάμβαναν προτάσεις που είχαν τεθεί από τα κόμματα.

Από τις αλλαγές αυτές, σημαντικότερη κρίνεται εκείνη που σχετίζεται με τον προσδιορισμό του αριθμού των 4000 άμεσων προσλήψεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Ο υπουργός επέμεινε ότι θα διατηρηθεί η ανωνυμία στις καταγγελίες για περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας, πλην των περιπτώσεων που κρίνει η αρμόδια επιτροπή ότι η διερεύνηση δεν είναι δυνατή χωρίς την ανακοίνωση του ονόματος του καταγγέλλοντος, ειδάλλως η υπόθεση θα τίθεται στο αρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου