Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

«Κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση εξαπατήσατε συνειδητά τον ελληνικό λαό.


Σφοδρή αντιπαράθεση, η οποία έφτασε ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, σημειώθηκε την Παρασκευή στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ενόψει και της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου και των επικείμενων αποφάσεων για το Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Φοράτε το προσωπείο του αριστερού. Ο λόγος σας είναι αριστερός, ενώ οι πράξεις σας είναι βαθύτατα συντηρητικές. Τριχοτομήσατε το κόμμα σας και είναι κρίμα κ. Τσίπρα, γιατί ξεκινήσατε με ελπίδες στην Αριστερά. Θα περίμενα από εσάς που θέλετε να εκπροσωπείτε την Αριστερά να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων στις κοσμογονικές αλλαγές που γίνονται και που εμείς θα τις κάνουμε για να σώσουμε τη χώρα» υπογράμμισε σε μία αποστροφή του λόγου του ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση εξαπατήσατε συνειδητά τον ελληνικό λαό. Οι μάσκες έπεσαν μετά τα όσα ανέφερε ο κ. Στρος Καν. Τώρα πια ο βασιλιάς είναι γυμνός. Είχατε δώσει το πράσινο φως από το Δεκέμβριο να έρθει το ΔΝΤ και να σαρώσει τα πάντα στην Ελλάδα» αντέτεινε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Ανοικτά παλεύω γι' αυτή τη χώρα και θα έχω επαφές για οποιοδήποτε λόγο με τον οποιοδήποτε, εφόσον εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον» αντέτεινε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Δίνουμε μια μάχη και θα περιμέναμε από εσάς που θέλετε να λέγεστε αριστερός να είστε αρωγός, για να σώσουμε τη χώρα. Μοιράζετε συγχωροχάρτια στην προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ στη σημερινή κυβέρνηση μοιράζετε πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης και πατριωτισμού. Περίμενα από την παράταξη σας, που θέλει να είναι αριστερή να συμμετέχει στην συγγραφή της ιστορίας. Εσείς όμως μείνατε στην συγγραφή κουτσομπολιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την ιστορική ευκαιρία να συμβάλει ουσιαστικά στην ανόρθωση της χώρας. Δεν έχει τίποτα δημιουργικό να καταθέσει μόνο κραυγάζει. Για αυτό και εσείς θα παραμείνετε στο παρελθόν».

Στο σημείο αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην υπεκφεύγει και να απαντήσει καθαρά αν ήθελε τη χρεοκοπία ή τη σωτηρία της χώρας. Σημείωσε, εξάλλου, ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε το πρωτοφανές να μας δανείσουν οι λαοί της ευρωζώνης 110 δισ. ευρώ και συμπλήρωσε ότι «για την Ελλάδα πληρώνουν οι φορολογούμενοι και οι συνταξιούχοι των άλλων χωρών, άλλοι με αίσθημα αλληλεγγύης και άλλοι με πολύ αρνητικά συναισθήματα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στις πρόσφατες επαφές που είχε με την φινλανδική ηγεσία τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν με ρώτησαν αν θα ξαναδεί πίσω τα λεφτά του ο Φινλανδός φορολογούμενος τους απάντησα ότι εμείς θα τα επιστρέψουμε γιατί τηρούμε το λόγο μας και σεβόμαστε τη προσφορά σας».

«Έρχεστε ως τιμητής της Αριστεράς εσείς, που προεκλογικά θέτατε το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» απάντησε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Κοινές είναι οι ευθύνες σας με τη ΝΔ. Η συνέντευξη του επικεφαλής του ΔΝΤ που σάς καρφώνει δεν είναι κουτσομπολιό. Μην νομίζετε ότι αν εκπαραθυρώσετε τον κ. Παπακωνσταντίνου θα κάνετε άλμα προς τα εμπρός. Μαζί θα βουλιάξετε. Το έγκλημα ήταν εκ προμελέτης. Με σχέδιο οδηγήσατε τη χώρα εδώ που έφτασε. Παρουσιάσατε ως σωτήρια λύση τη δικτατορία του μνημονίου. Εσείς κρατούσατε το περίστροφο και πυροβολήσατε την ελληνική οικονομία με σιγαστήρα. Το ίδιο έργο παίζετε και τώρα με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. Αντί να πιέσετε την κ. Μέρκελ όπως κάνουν άλλες χώρες εσείς την χειροκροτείτε».

Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε: «Είναι το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί που έχετε στα χέρια σας και όχι να λέτε 'ευχαριστώ' στην κ. Μέρκελ, που είναι έτοιμη να βάλει την Ελλάδα στο κρεβάτι του Προκρούστη. Έχει χρέος η δική σας κυβέρνηση να παίξει το τελευταίο χαρτί της. Να αρνηθείτε το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας προσφεύγοντας στον ελληνικό λαό. Αλλιώς, κοντοζυγώνει η ώρα που θα αποφασίσει ο ίδιος. Και η διαφυγή του κ. Καραμανλή θα μοιάζει για εσάς το ευτυχέστερο σενάριο».

Αντιπαράθεση, εξάλλου, ανάμεσα στους δύο άνδρες σημειώθηκε και για το κίνημα «Δεν πληρώνω». Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αντί να υιοθετεί το κίνημα των τζαμπατζήδων για την κατασκευή των δρόμων, να προχωρήσει στο κίνημα ενάντια στο φακελάκι και της μίζας, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Τσίπρα που τον κατηγόρησε ότι συντάσσετε με τους εργολάβους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου