Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ανοίγουν το επάγγελμα του μεσίτη;

To «άνοιγμα» του επαγγέλματος του μεσίτη προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.

Το «άνοιγμα» του επαγγέλματος γίνεται στο πλαίσιο των επιταγών του κοινοτικού δικαίου και του μνημονίου που θέτουν ως όριο για τις αλλαγές το τέλος Μαρτίου 2011.

Επίσης, στο σχέδιο νόμου, υπάρχει και διάταξη, περί εμπορικών αντιπροσώπων, στην οποία προβλέπεται η δυνατότητα διασυνοριακής παροχής της υπηρεσίας αυτής. Όπως ανέφερε ο υπουργός «στόχος των ρυθμίσεων είναι να τεθούν κανόνες ορθής άσκησης του επαγγέλματος του μεσίτη και να μην υπάρχουν κενά και γκρίζες ζώνες».

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι υπήρξε, άτυπη, διαβούλευση με πληθώρα φορέων, καταναλωτικών ενώσεων αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα από το χώρο των μεσιτών, και από όσα αναφέρθηκαν σε αυτή τη διαβούλευση η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αναμόρφωση των διατάξεων που διέπουν την άσκηση του επαγγέλματος του μεσίτη ήταν επιβεβλημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου