Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, αποφάσισε τη συμμετοχή του στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, αποφάσισε τη συμμετοχή του στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να αντιδράσει για την σημερινή οικονομική κατάσταση για την πορεία που χει χαραχθεί για την αγορά.

Πιο συγκεκριμένα παρατηρείται το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων με αποτέλεσμα έμποροι και εργαζόμενοι να μένουν άνεργοι και οι οικογένειες τους στο δρόμο.

Η κατάσταση αυτή δυσχεραίνεται περισσότερο με τις νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν το άγριο κυνηγητό του στεγασμένου εμπορίου.
Δεν κόβεις απόδειξη, πας φυλακή.
Δεν καταβάλεις εμπρόθεσμα τις οφειλές σου, πας φυλακή.
Δεν καταβάλεις το ΦΠΑ, πας φυλακή.

Από την άλλη η κατάσταση στο χώρο του παραεμπορίου παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ αν είχε επιτευχθεί συστηματικός έλεγχος ,το πρόβλημα του χρέους της χώρας θα είχε μειωθεί σημαντικά.

Επιπλέον η χώρα λεηλατείται από αλλοδαπούς κολοσσούς, πολυκαταστήματα, εκπτωτικά χωριά που κατακλύζουν την αγορά και τα Υπουργεία φτιάχνουν προσεκτικά το νομικό πλαίσιο της αγοράς σύμφωνα με τις ανάγκες αυτών των επιχειρήσεων.

Η διάλυση της αγοράς ολοκληρώνεται με τις αλλαγές που επέρχονται στο πλανόδιο και υπαίθριο εμπόριο. Δρομολογείται η αδειοδότηση χωρίς κοινωνικά κριτήρια ακόμη και σε νομικά πρόσωπα. Προωθείται η δυνατότητα παρουσίας πλανόδιων ακόμα και μέσα στις οργανωμένες εμπορικές αγορές. Συζητείται η κατάργηση της αναλογίας γεωργικών- βιομηχανικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές και όλα αυτά με πρόσχημα την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στις εξής κινητοποιήσεις:


Το Πρόγραμμα των κινητοποιήσεων είναι το ακόλουθο:

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/2/11: Κλείσιμο των φώτων των καταστημάτων από 19:00 έως 22:00 μ.μ και παράλληλα συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με φανούς ,κεριά και ομιλίες.

ΤΡΙΤΗ 22/2/11: Συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/2/11: Κλείσιμο των καταστημάτων.



Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Κ Ο Γενικός Γραμματέας

Κόρκας Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου