Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ: ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ...Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τις συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με χρηματικά ανταλλάγματα, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:
«Η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων είναι όπως το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.  Αποτελεί  εγκληματική ανταμοιβή των δραστών και των πολιτικών πατρώνων τους, που «τα φάγανε μαζί» σε βάρος του περιβάλλοντος και του μέλλοντος της χώρας μας.
Και μόνο ότι συζητά κάτι τέτοιο η κυβέρνηση, με διακομματικές μάλιστα πλάτες, αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Αν τα κίνητρα είναι όντως εισπρακτικά, ας εφαρμόσουν την υπάρχουσα νομοθεσία, εισπράττοντας τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ξεκαθαρίζοντας τις περιπτώσεις καταπατήσεων δημόσιας γης και προωθώντας τις νόμιμες κατεδαφίσεις με έξοδα των υπευθύνων.  
Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουμε ότι η οικολογική κρίση επιδεινώνει σοβαρά και την οικονομική, και απαιτούμε να μελετηθούν με προσοχή οι προτάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Επιτέλους, σ’ αυτή τη χώρα δεν έχουμε όλοι χτίσει αυθαίρετα».  

                                                               Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου