Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού Κορινθίας δηλώνει την αντίθεση της....



Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια προσπάθεια συκοφάντησης του κινήματος ενάντια στα διόδια. Αφορμή - και άλλοθι - οι κατηγορίες για εισβολή ομάδας η οποία συμμετέχει στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»,  στο Α.Τ. Κιάτου, το κάψιμο κλήσεων και η αφαίρεση διπλωμάτων και πινακίδων που είχαν προηγουμένως αφαιρεθεί από την τροχαία.
            Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού Κορινθίας δηλώνει την αντίθεση της σε τέτοιου είδους ενέργειες,  που γίνονται δήθεν, στο όνομα του Κινήματος «Δεν Πληρώνω».  Η τακτική αυτή δεν μπορεί να βρει σύμφωνους πολίτες που έχουν ως οδηγό τους το σεβασμό των δημοκρατικών και συλλογικών λειτουργιών, οι οποίες σε αυτήν τη συγκυρία της πολιτικής και κοινωνικής αφύπνισης των πολιτών κάνουν τη διαφορά και η επιμονή σε αυτές φέρνει τη δικαίωση.                 
           Μπορεί η συγκεκριμένη ομάδα να συμμετέχει μεν στις κινητοποιήσεις στα διόδια, δεν εκφράζει όμως, το κίνημα στο ελάχιστο. Η άρνηση πληρωμής και το «άνοιγμα» των διοδίων αποτελούν τρόπο αντίδρασης στις σκανδαλώδεις συμβάσεις παραχώρησης δημόσιας περιουσίας (εθνικές οδούς) στο κεφάλαιο, και όχι μέσο για να αποκτήσουν κάποιοι ρόλο.
            Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες που έχουν ενστερνιστεί τις αρχές της αντίδρασης στη ληστρική επίθεση που συντελείται με την αύξηση της τιμής των διοδίων να αντιδράσουν με αποφασιστικότητα  απέναντι σε τακτικές που υπονομεύουν τη δυναμική του κινήματος και που δίνουν άλλοθι από τη μια σε ψευτοεπαναστάτες να το καπηλευτούν και από τη άλλη σε κατεστημένες δυνάμεις –μεγαλοδημοσιογράφους και κυβερνητικούς παράγοντες για παράδειγμα- να το κατασυκοφαντήσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου