Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Όλο το νομοσχέδιο για τους μεσίτες ακινήτων - Τι αλλάζει - Βαριά πρόστιμα στους παραβάτες...




Μόνο «πιστοποιημένοι» μεσίτες με πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές και υποχρεώσεις μπορούν πλέον να απασχολούνται με αγοραπωλησίες ακινήτων. Στην αντίθετη περίπτωση, τιμωρούνται με φυλάκιση έως και 2 χρόνια και χρηματική ποινή   έως και 30.000. Αυτά προβλέπει το νομοσχέδιο ««Μεσίτες Ακινήτων και λοιπές διατάξεις» που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και κατατίθεται για ψήφιση στη Βουλή.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, υπάρχουν μόνο οι νόμιμοι μεσίτες και οι «δόκιμοι», αλλά πάντως, μεσίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Επιμελητήριο με αυτή την ιδιότητα και δεν πληρούν τις νέες προδιαγραφές, δεν θα δικαιούνται να εισπράττουν αμοιβές. Όσο για τους παραβιάζοντες τον υπο ψήφιση νόμο, προβλέπεται η λειτουργία πειθαρχικού συμβουλίου, το οποίο εφόσον τους επιδικάσει πρόστιμο, αυτό εισπράττεται από το Επιμελητήριο.
Στο νομοσχέδιο επίσης προβλέπεται η δημιουργία «Μητρώου Δόκιμων Μεσιτών Ακινήτων» και ο τρόπος υπογραφής των συμβάσεων με τα συμβαλλόμενα μέρη.
Στις λοιπές διατάξεις, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στους εμπορικούς αντιπροσώπους και στους συμμετέχοντες στην κυριακάτικη αγορά του δήμου Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου