Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Δεν έπιασαν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού- Έρχεται νέο πακέτο μέτρων»




Με αφορμή την οριστική αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας για  το 2010 από τη Eurostat, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η διαμόρφωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 10,5% του ΑΕΠ και του δημοσιονομικού χρέους στο 142,8% του ΑΕΠ το 2010, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την  οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, έχει αποτύχει παταγωδώς να πιάσει τους στόχους που είχε θέσει εξ’ αρχής. Παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, του οποίου οι θυσίες δεν έπιασαν τόπο.
Το πρώτο δωδεκάμηνο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ επεφύλασσε για τους πολίτες αλλεπάλληλες δυσάρεστες εκπλήξεις, εκπλήξεις που κοστολογούνται σε 38 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτός ήταν ο φιλόδοξος στόχος που ετέθη από την Κυβέρνηση και το Μνημόνιο και που μεταφράστηκε σε ανελέητες αυξήσεις στη φορολογία, σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε κατάλυση θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Ενώ πριν από λίγους μήνες το ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωνε ότι δεν θα επιβάλλει πρόσθετα μέτρα, σήμερα οι αποκλίσεις έναντι των στόχων θα οδηγήσουν στην λήψη συμπληρωματικών μέτρων για εφέτος ύψους περίπου 5 δις. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι αποκλίσεις του Προϋπολογισμού του 2010 αλλά και η νέα «τρύπα» στο έλλειμμα του πρώτου τριμήνου το 2011.
Είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι η Κυβερνητική πολιτική είναι καταστροφική για την εθνική οικονομία και δυσβάσταχτη για την κοινωνία. Η φορολογική επιδρομή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων μόλις κατά 5,5% το 2010 έναντι πρόβλεψης του «Μνημονίου» για αύξηση κατά 13,7%, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 έχουν ήδη μειωθεί κατά 8% έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση 8,5%. Οι κρατικές δαπάνες παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 3,5% το πρώτο τρίμηνο του 2011. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, οι δαπάνες τους Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων εμφανίζονται μειωμένες κατά 55%, έναντι ετήσιου στόχου για οριακή αύξηση 0,6%. Η ανεργία εκτινάχθηκε πάνω από το 15% και οι άνεργοι ξεπερνούν τις 800.000. Η ύφεση για το 2010 διαμορφώθηκε στο -4,5% και ο πληθωρισμός ξεπερνά το 5%.
Η Κυβέρνηση πρέπει εγκαίρως να κατανοήσει ότι η διαρκής αφαίμαξη δεν πρόκειται να φέρει την έξοδο από την κρίση και αν δεν αναγνωρίσει σύντομα το αδιέξοδο αλλά συνεχίσει να  ανατροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, της ακρίβειας και της ανέχειας θα έχουμε δυσάρεστες συνέπειες. Το ΠΑΣΟΚ  αντί να καταργεί τα κοινωνικά επιδόματα, προκειμένου να μειώσει τις κρατικές δαπάνες, πρέπει πρώτα να αποκρατικοποιήσει τον εαυτό του και να απαλλάξει τον Έλληνα φορολογούμενο από τους  εκατοντάδες οργανισμούς και φορείς, που σύστησε την δεκαετία του ’80 για να βολέψει τα κομματικά του στελέχη.»
         



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου