Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ας προστατέψουμε το Κίνημα Ενάντια στα Διόδια....

Το Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας επιμένει πως οι όποιες προτάσεις για αλλαγή στην δράση του Κινήματος Ενάντια στα Διόδια, πρέπει να μπαίνουν πρώτα σε δημόσια διαβούλευση. Πόσο μάλλον όταν αφορούν το πέρασμα σε εντελώς διαφορετικές μορφές δράσης, κλιμάκωσης και όξυνσης της αντιπαράθεσης με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Χωρίς να μπούμε επί της ουσίας στην κρίση τέτοιων πρακτικών, σταματάμε στο διαδικαστικό θέμα και σαν παράδειγμα αντιπαραθέτουμε την δική μας πρόσφατη πρακτική, κατάθεσης σε δημόσιο διάλογο της πρότασής μας για την αλλαγή τακτικής στο άνοιγμα των διοδίων.

Θεωρούμε πως η μη τήρηση των κινηματικών όρων διαλόγου, διασπά και αποδυναμώνει το Κίνημα, οδηγώντας το σε ξέρα.
Θεωρούμε πως τέτοιες πρακτικές ανοίγουν περιθώρια αυθαιρεσίας και προβοκάτσιας και γι αυτό αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε, καλώντας όσους καθημερινά αγωνίζονται στους δρόμους αντιστεκόμενοι στην αυθαιρεσία των νόμων που επέβαλαν στην κυβέρνηση οι εργολάβοι, να απομονώσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Καλούμε όλες τις οργανωμένες συλλογικότητες του Κινήματος Ενάντια στα Διόδια, να σέβονται την αυτονομία του Κινήματος και πάνω απ όλα τους μεμονωμένους και ανένταχτους συναγωνιστές, βάζοντας τα όποια ζητήματα πρώτα σε δημόσιο διάλογο.

Έχουμε δίκιο άρα στο τέλος θα νικήσουμε!
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου