Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ 1 ΠΡΟΣ 5 ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...


Τη διαβεβαίωση ότι η αναλογία πέντε αποχωρήσεις - μία πρόσληψη στο Δημόσιο δεν αλλάζει έδωσε μιλώντας στους βουλευτές του ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης. Μ' αυτό τον τρόπο διέψευσε σχετικές φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για αλλάγη της αναλογίας σε 1 προς 7 ή και 1 προς 10 μετά από σχετική συνέντευξη του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη (για το σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ)
Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι με αυτή την αναλογία στο τέλος της τετραετίας θα έχουν φύγει από το Δημόσιο 200.000 υπάλληλοι, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει το μικρότερο αναλογικά αριθμό δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρώπη και στον ΟΟΣΑ.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι οι περικοπές που θα γίνουν φέτος στο υπουργείο του θα φθάσουν περίπου το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ για το ενιαίο μισθολόγιο ο κ. Ραγκούσης είπε ότι η σχετική μελέτη ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα.
Από την πλευρά τους οι βουλευτές ζήτησαν από τον υπουργό με το ενιαίο μισθολόγιο να μην γίνουν νέες περικοπές και αντιθέτως να δημιουργηθεί αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και δίκαιης ανακατανομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου