Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Πέφτει, ως “ώριμο φρούτο”

στελέχη, φίλοι και οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος, «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο και δυνατό», επέστρεψε κατά το ήμισυ στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας, όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια. Διότι πράγματι το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί, αφού οι βουλευτές του ζήτησαν να το.....
πάρει πίσω, αλλά μετά τα όσα έγιναν είναι βέβαιο ότι δεν είναι ούτε «Ενωμένο» ούτε «Δυνατό».

Η πρωτοστατούσα του «αντάρτικου», Βάσω Παπανδρέου, απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομίας, αφού προηγουμένως τον ειρωνεύτηκε λέγοντάς του «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος», ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι άλλοι βουλευτές, ενώ την ίδια στιγμή ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αιφνιδιασθείς και εμφανώς αμήχανος, προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι ο τζόγος είναι μια πραγματικότητα και ως εκ τούτου το κράτος πρέπει να την εκμεταλλευθεί. Προχωρώντας μάλιστα περισσότερο στο προηγούμενο επιχείρημα, αναρωτήθηκε αν οι βουλευτές θέλουν να γίνει η Ελλάδα σαν τη Β. Κορέα, όπου όλα είναι απαγορευμένα και να χάσει το κράτος 700 εκατ. Ευρώ!

Αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο βουλευτής της Β’ Πειραιά, Δ. Λιτζέρης, του επετέθη με σφοδρότητα τονίζοντας: «Μας κοροϊδεύετε όταν λετε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;».

Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι και τότε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, εμπλέκοντας ευθέως τον πρωθυπουργό, είπε ότι θα πάει στο Μαξίμου γιατί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και ως εκ τούτου δημιουργείται μείζον πρόβλημα.

Πάντως, αυτή την ώρα, επικρατεί έκρυθμη κατάσταση μεταξύ των βουλευτών, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου