Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Εκπνέει αύριο η προθεσμία της περαίωσης.....


Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν στη διάθεσή τους λίγο παραπάνω από 24 ώρες για να προλάβουν να υπαχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις της περαίωσης, εφόσον βέβαια έχουν λάβει ήδη το σχετικό το εκκαθαριστικό σημείωμα από την Εφορία

Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την αποδοχή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εκδόθηκαν από τη ΓΠΠΣ, καθώς και αυτών που εκδίδονται και διορθώνονται από τις ΔΟΥ.


Εκπνέει αύριο η προθεσμία της περαίωσης

Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ουσιαστικά λίγο παραπάνω από 24 ώρες για να προλάβουν να υπαχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις της περαίωσης, εφόσον βέβαια έχουν λάβει ήδη το σχετικό το εκκαθαριστικό σημείωμα από την Εφορία.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι αποδέχονται ως ορθά τα στοιχεία που περιλαμβάνει το εκκαθαριστικό της ΓΓΠΣ, πρέπει να απευθύνονται κατευθείαν στην συνεργαζόμενη τράπεζα.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό ή διαφωνούν με τα στοιχεία που περιλαμβάνει, θα πρέπει να καταθέσουν τις αντίστοιχες αιτήσεις στις ΔΟΥ όπου ανήκουν.

Εξάλλου, ως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να εξοφλήσουν την πρώτη δόση της περαίωσης οι φορολογούμενοι που αποδέχτηκαν εντός του Νοεμβρίου το αντίστοιχο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΓΓΠΣ.

Το μέτρο έχει γίνει ευρέως αποδεκτό από επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, όπως προκύπτει από τους αριθμούς που ανακοίνωσε στα μέσα Δεκεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών, για τον πρώτο ενάμιση μήνα εφαρμογής:

  • 461.850 φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν ενταχθεί
  • 1,58 δισ. ευρώ οφειλών έχουν βεβαιωθεί
  • 769,1 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί ήδη, ενώ το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται στις προβλεπόμενες δόσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου