Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Πανελλαδικό «παρών» στο μεγάλο Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της Ε.Σ.Α.μεΑ.....

Πάνω από 3.000 άτομα με αναπηρία από την Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα, τις Σέρρες, τη Νάουσα, την Κατερίνη, την Πτολεμαϊδα, τη Φλώρινα, την Κοζάνη, την Καστοριά, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα, τη Θήβα, τη Λειβαδιά, τη Λαμία, την Κόρινθο, τη Λάρισα, το Βόλο, τον Αλμυρό, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Πάτρα, την Αμαλιάδα, τον Πύργο, το Αγρίνιο, το Κιλκίς, την Καβάλα, την Ξάνθη, τη Ζάκυνθο, τη Χίο, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και τη Ρόδο δίνουν ραντεβού την 3η Δεκέμβρη 2010 – Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μαζί με τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειές τους και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις του λεκανοπεδίου Αττικής στο Πανελλήνιο – Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων μελών της, το συλλαλητήριο της αξιοπρέπειας και της τιμής, στην Πλατεία Συντάγματος ώρα 10:00 το πρωί για να διεκδικήσουν από την Πολιτεία τη θέσπιση ενός εθνικού προγράμματος δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία, για να διαδηλώσουν για την προστασία των δικαιωμάτων τους και μια ζωή επί ίσοις όροις.

Η μεγάλη κινητοποίηση – σταθμός, που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία του αναπηρικού κινήματος και της χώρα μας ξεκινά με 3 ξεχωριστές προσυγκεντρώσεις από τις 9.30 έως τις 10.00 το πρωί σε διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας, τα οποία έχουν ως εξής: Πρώτο σημείο η Πλατεία Ομονοίας και οι γύρω δρόμοι Σταδίου, Αιόλου, Βερανζέρου, Σωκράτους, δεύτερο σημείο η Πλατεία Κλαυθμώνος και τρίτο σημείο το Ζάππειο και οι γύρω δρόμοι προς την Πλατεία Συντάγματος.

Οι προσυγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 09.30 και θα κατευθυνθούν στην Πλατεία Συντάγματος όπου με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων θα έχει στηθεί εξέδρα από την οποία θα απευθύνει κεντρική ομιλία ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνης, θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, για να επιδοθεί στον Πρόεδρό της το ψήφισμα του συλλαλητηρίου, καθώς και προς το Μέγαρο Μαξίμου. Η συγκέντρωση, οι εκδηλώσεις και η πορεία αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στις 15.00 το μεσημέρι.

Καλούμε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία, τους εργαζόμενους και ανέργους, τους φοιτητές και μαθητές, τους ηλικιωμένους και συνταξιούχους και τα μέλη των οικογενειών τους να διεκδικήσουμε μαζί από την πολιτεία τη λήψη εκείνων των μέτρων που θα αποτελέσουν το ισχυρό και απαραίτητο δίχτυ προστασίας μας από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου