Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η κτηνοτροφία δεν σώζεται με αποσπασματικά μέτρα.....

Με αφορμή τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτροφικός τομέας και τα αιτήματα που διατυπώνουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αντί να οχυρώσει την κτηνοτροφική παραγωγή απέναντι στις ταχύτατες αλλαγές και ανατροπές που προοιωνίζονται, συνεχίζει να κλείνει τα μάτια μπροστά στα αιτήματα και τα προβλήματα των κτηνοτρόφων που βρίσκονται σε απόγνωση.
Μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:
- Δεν έχει καταβάλλει την εξισωτική αποζημίωση από τις εκκρεμότητες του 2008 έως σήμερα.
- Δεν έχει καταβάλλει τις εκκρεμότητες στις επιδοτήσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας και των σχεδίων βελτίωσης 2007-2008.
- Δεν έχει προβεί σε χρονική παράταση για την έκδοση των αδειών λειτουργίας των ποιμνιοστάσιων και απλούστευση των διαδικασιών.
- Δεν έχει ακόμα ταχτοποιήσει όλους τους νέους κτηνοτρόφους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του έτους 2009 δαπανώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για μελέτες και εγκαταστάσεις .
- Δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για ρύθμιση των χρεών των κτηνοτροφών μολονότι δεσμευόταν προεκλογικά τάζοντας ουσιαστική ρύθμιση

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει και στρατηγικό πλάνο και επιμέρους προτάσεις για κάθε κλάδο της κτηνοτροφίας. Από την προώθηση των επενδύσεων και την καθετοποίηση της ζωικής παραγωγής, μέχρι την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά και τη γενετική βελτίωση των ζώων, υπάρχουν προτάσεις που αναζητούν Κυβέρνηση με την πολιτική βούληση να τις εφαρμόσει.
Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει όψιμες δεσμεύσεις, όμως τα αποσπασματικά μέτρα δεν λύνουν τα μεγάλα προβλήματα ούτε δίνουν προοπτική στην ελληνική κτηνοτροφία. Η βιωσιμότητα του κτηνοτροφικού τομέα απειλείται, θέτοντας σε κίνδυνο 150.000 οικογένειες κτηνοτρόφων και συμπαρασύροντας και άλλους κλάδους της οικονομίας.
Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλογιστεί επιτέλους τη σοβαρότητα της κατάστασης. Οφείλει παράλληλα να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των κτηνοτρόφων, αλλά και να χαράξει επιτέλους ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την επιβίωση και ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου