Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Δράσεις για μείωση δαπανών και αύξηση εσόδων στα Ταμεία δρομολογεί η κυβέρνηση......



Σε κινήσεις για μείωση δαπανών και αύξηση εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας το 2011. Η επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλα τα ταμεία μέχρι τον Απρίλιο για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η θέσπιση ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας και η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του υπουργείου, ενώ από το 2011 ξεκινά η αύξηση των ορίων ηλικίας.

Μέχρι τον Απρίλιο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για όλα τα Ταμεία ενώ σήμερα υπολογίζεται ότι το 1/3 των συνολικών κρατικών δαπανών για την αγορά φαρμάκων είναι προϊόν τεχνητής ζήτησης.

Η σύσταση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υγείας και τη δημιουργία κρατικού τιμολογίου παροχών για όλα τα Ταμεία και την υπογραφή συμβάσεων των Ασφαλιστικών Φορέων με τις μονάδες Υγείας στοχεύει στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής δυνατότητας των Ταμείων για την αγορά υπηρεσιών υγείας και η καλύτερη πρόσβαση των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας προσδοκά περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,4 δισ. για το 2011 και κατά 3,5 δισ. μέχρι το 2013 και σημαντικές μειώσεις στις δαπάνες των Ταμείων για παροχή υπηρεσιών Υγείας που σήμερα φθάνουν τα 25 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου